ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑΚΟΥΡΤΗ

Αναρτήσεις φιλολογικών εργασιών

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Κάτω από: διδακτικά σενάρια | ΚΟΥΡΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 9:58 πμ |

Φύλλο εργασίας

ΟΜΑΔΑ Α  και Ε

  1. Ανοίξτε την ιστοσελίδα Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ( www.greek-language.gr ) να αναζητήσετε στο λεξικό της Νέας Ελληνικής του Τριανταφυλλίδη ( Νέα Ελληνική –Εργαλεία –Ηλεκτρονικά λεξικά –Λεξικό της Κοινής Ελληνικής του Τριανταφυλλίδη )τις σημασίες των παρακάτω λέξεων. Στη συνέχεια να βρείτε στα σώματα κειμένων (Νέα Ελληνική –Εργαλεία –Σώματα κειμένων –Εφημερίδα « Τα Νέα ») ένα παράδειγμα χρήσης των λέξεων μέσα σε φράση.Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα έγγραφο  word και αντιγράψτε τα αποτελέσματα.

Ρατσισμός

Ξενοφοβία

Σεξισμός

Διαφορετικότητα

  1. Αφού μελετήσετε  τα κόμικς στην ιστοσελίδα: http://utopia.duth.gr/xsakonid/index_htm_files/egw_ratsistis.pdf   που προέρχονται από το φυλλάδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Εγώ, ο ρατσιστής!» να συζητήσετε  μορφές ρατσισμού. Στη συνέχεια, στο ίδιο   έγγραφο  word  να αναλύσετε μια από τις μορφές αυτές σε μία παράγραφο 80-100 λέξεων.

Ν α στείλετε  την εργασία σας  στο e-mail  stellakurti@gmail.com.

ΟΜΑΔΑ Β και ΣΤ

 

  1. Στην ιστοσελίδα Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ www.greek-language.gr ) να αναζητήσετε στο λεξικό της Νέας Ελληνικής του Τριανταφυλλίδη ( Νέα Ελληνική –Εργαλεία –Ηλεκτρονικά λεξικά –Λεξικό της Κοινής Ελληνικής του Τριανταφυλλίδη )τις σημασίες των παρακάτω λέξεων. Στη συνέχεια να βρείτε στα σώματα κειμένων (Νέα Ελληνική –Εργαλεία ––Εφημερίδα « Τα Νέα ») ένα παράδειγμα χρήσης των λέξεων μέσα σε φράση. Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα έγγραφο word και αντιγράψτε τα αποτελέσματα.

.

Ρατσισμός

Προκατάληψη

Στερεότυπα

Μισαλλοδοξία

  1. Αφού περιηγηθείτε στο διαδραστικό παιχνίδι “ Ταξίδι φυγής ”, να αναλύσετε στο ίδιο  κείμενο word σε  μια παράγραφο 80-100 λέξεων τις συνέπειες που έχουν οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα στα άτομα που δέχονται το ρατσισμό.

Ν α στείλετε  την εργασία σας  στο e-mail  stellakurti@gmail.com.

 ΟΜΑΔΑ Γ και Ζ

  1. Στην ιστοσελίδα Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ www.greek-language.gr ) να αναζητήσετε στο λεξικό της Νέας Ελληνικής του Τριανταφυλλίδη ( Νέα Ελληνική –Εργαλεία –Ηλεκτρονικά λεξικά –Λεξικό της Κοινής Ελληνικής του Τριανταφυλλίδη )τις σημασίες των παρακάτω λέξεων. Στη συνέχεια να βρείτε στα σώ ματα κειμένων (Νέα Ελληνική –Εργαλεία –. Σώματα κειμένων –Εφημερίδα « Τα Νέα ») ένα παράδειγμα χρήσης των λέξεων μέσα σε φράση.Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα έγγραφο word και αντιγράψτε τα αποτελέσματα.

Ρατσισμός

Πρόσφυγες

Μετανάστες

Μειονότητες

  1. Αφού περιηγηθείτε στο διαδραστικό παιχνίδι “ Ταξίδι φυγής ”, να αναλύσετε  στο ίδιο κείμενο word  σε μια παράγραφο 80-100 λέξεων  τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που συναντήσατε στο παιχνίδι .

Ν α στείλετε  την εργασία σας  στο e-mail  stellakurti@gmail.com.

 

ΟΜΑΔΑ Δ και Η

 

  1. Στην ιστοσελίδα Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ www.greek-language.gr ) να αναζητήσετε στο λεξικό της Νέας Ελληνικής του Τριανταφυλλίδη ( Νέα Ελληνική –Εργαλεία –Ηλεκτρονικά λεξικά –Λεξικό της Κοινής Ελληνικής του Τριανταφυλλίδη )τις σημασίες των παρακάτω λέξεων. Στη συνέχεια να βρείτε στα σώματα κειμένων (Νέα Ελληνική –Εργαλεία – Σώματα κειμένων –Εφημερίδα « Τα Νέα ») ένα παράδειγμα χρήσης των λέξεων μέσα σε φράση. Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα έγγραφο word και αντιγράψτε τα αποτελέσματα.

.

Ρατσισμός

Γκέτο

Διακρίσεις

Παρατσούκλι

 

  1. Ανοίξτε την ιστοσελίδα   https://www.youtube.com/watch?v=MsaWVUT3KMw και παρακολουθείστε το βίντεο. Να διερευνήσετε το βαθμό ύπαρξης ρατσιστικών φαινομένων στο χώρο του σχολείου σας και να καταγράψετε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας στο σχολείο μας στο ίδιο   word ( 1παράγραφος 80-100 λέξεων)Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.