Αρχεία για 4 Φεβρουαρίου, 2012

20 δημοφιλείς πλάνες για την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Φεβ 20124

Αντίθετα με την κοινή γνώμη της Ελλάδας, σε αύτο το blog πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί είναι πράγματι φίλοι μας. Άλλωστε πως αλλιώς θα δικαιολογούσαμε τον τίτλο μας: GERMANOMANIAK. Παραθέτουμε λοιπόν απόσπασμα από μια έκδοση του ιδρύματος  Ρόζα Λούξεμπουργκ με τίτλο:  “20 δημοφιλείς πλάνες για την κρίση χρέους στην Ελλάδα “,  σε μετάφραση της Σοφίας Λαλοπούλου. […]

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και οι βραβεύσεις της κ. Διαμαντοπουλου

Φεβ 20124

Μήπως σαν εκπαιδευτικοί πρέπει να προβληματιστούμε για τον ρόλο των βραβείων και πως αυτά λειτουργούν: Αποθαρρύνοντας τους πολλούς που δεν βραβεύονται, καλλιεργώντας την ματαιοδοξία αυτών που βραβεύονται και εντέλει ρίχνοντας νερό στο μύλο της κυρίαρχης ιδεολογίας που χωρίζει τους ανθρώπους σε άξιους και ανάξιους, στους αρίστους και στην πλέμπα, που ανάγει σε αυταξία την ανταγωνιστικότητα και την αποδοτικότητα.

Πόσο διαφορετική θα ήταν η εκπαίδευσή μας αν υπήρχαν φωνές όπως του Ντίνου Χριστιανόπουλου μέσα στην αίθουσα που διεξάγονταν η τελετή της βράβευσης, ώστε να αντιδράσουν στον εξευτελισμό της βράβευσή τους από μια υπουργό Παιδείας που έχει ως δηλωμένο στόχο την κατεδάφιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και το άνοιγμά της ώς business opportunities στο ιδιωτικό κεφάλαιο που τρίβει τα χέρια του.

Είναι αλήθεια πως ένας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία του κόσμου. Αν δεν νιώθει όμως σε όλη του τη ζωή την άγρια απελπισία που εξεγείρεται εναντίον αυτής της αλήθειας, δεν θα μπορέσει να κάνει ποτέ εκείνο το απειροελάχιστο, ασήμαντο, μάταιο, ατελέσφορο καλό που είναι σε θέση να κάνει.
Max Horkheimer

Meine Grammatik

Meine Grammatik

Meine Gramatik Ubungsbuch

MGrUeb


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων