Πολύχρωμο σχολείο

Ονειρεύομαι, παίζω, μαθαίνω, δημιουργώ

…οι καρδιές όλο κρυώναν…

Δεκ 20177

Τραγουδάμε για το Δεκέμβρη…

Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης ή Χριστουγεννάρτς(ποντιακά) ή Σινιντρέ (Αρβανίτικα) είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και είναι ένας από τους 7 μήνες με διάρκεια 31 ημερών. Στα Λατινικά, decem σημαίνει δέκα, αφού ο Δεκέμβρης ήταν ο 10ος μήνας σύμφωνα με το Ρωμαϊκό ημερολόγιο. Με την άφιξη του Δεκεμβρίου το κρύο αρχίζει να είναι αρκετά τσουχτερό ενώ την 22 Δεκεμβρίου μπαίνει επισήμως ο Χειμώνας και ξεκινούν οι χιονοπτώσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε ο Δεκέμβριος λέγεται και «Άσπρος μήνας», «Ασπρομηνάς» αλλά και «χιονιάς».

Τα λουλούδια του Δεκεμβρίου είναι ο νάρκισσος και ο ελαιόπρινος. Οι ζωδιακές πέτρες του είναι τουρκουάζ, λάπις λάζουλι, ζιρκόνιο και τανζανίτης. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας με τις λιγότερες ώρες φωτός στο βόρειο ημισφαίριο και τις περισσότερες ώρες φωτός στο νότιο ημισφαίριο. Ο Δεκέμβρης πάντα ξεκινά την ίδια μέρα της εβδομάδας με τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Βικιπαίδεια

από κάτω από: Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Φιλαναγνωσία| με ετικέτα , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο …οι καρδιές όλο κρυώναν…    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Ώρα για…

    ...επιμόρφωση!!!

    Σαν σήμερα

    5/10: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
    Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

    Δείτε το σχετικό video

    Μαθητικές δημιουργίες για την ημέρα εκπαιδευτικών

       - Σχετικές αναρτήσεις



    Άνοιγμα μενού
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων