Grundtvig

grundtvig.jpg

Το ΣΔΕ Βόλου συμμετέχει σε εκπαιδευτική σύμπραξη Grundtvig, στα πλαίσια του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το GRUNDTVIG ασχολείται με τη δια βίου εκπαίδευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στοχεύει:
Α. Στη βελτίωση της ποιότητας και της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης ενηλίκων με την ευρύτερη δυνατή έννοια
Β. Στη διεύρυνση της πρόσβασης των ευρωπαίων πολιτών στις ευκαιρίες δια βίου εκπαίδευσης.
Βασική επιδίωξη είναι μέσα από την εκπαίδευση των πολιτών να επιτευχθεί η μέγιστη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα του τόπου τους.Ο τίτλος του προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το ΣΔΕ Βόλου και αντίστοιχοι φορείς  από τις Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Εσθονία και Λιθουανία είναι “Ways of attracting adults to keep learning”.  Μέσα από απλές δραστηριότητες, όπως η δημιουργία ενός “ανεπίσημου” οδηγού της πόλης τους, ημερολογίου κτλ οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν σε πολλά επίπεδα, αναπτύσσοντας βασικές ικανότητες δια βίου μάθησης όπως αυτές έχουν καθορισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Η 1η συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος έγινε στη Noia της Ισπανίας από 21 έως 26 Οκτωβρίου 2008 και από το ΣΔΕ Βόλου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Λίνος Βίγκλας και Μαρία Σκούρα.

Αφήστε μια απάντηση