Η ΕΡΤ 3 στο ΣΔΕ Κομοτηνής

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΡΤ3 και τη δημοσιογράφο κα. Νικολάου Μαρία για την τιμή που μας έκαναν να επισκεφθούν το σχολείο μας και να αναδείξουν τη σημαντική δουλειά που γίνεται από εκπαιδευομενους κι εκπαιδευτικους. Η εικόνα από την περιφέρεια μέσω της ΕΡΤ3 πηγαίνει παντού.

 

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Συνέντευξη του Διευθυντή ΣΔΕ Κομοτηνής κ. Ηλία Βλάχου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και συγκεκριμένα στους καλούς δημοσιογράφους και φίλους Βασιλική Μαχαίρα – Σαμή Καραμπουγιούκογλου.  

Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης για τις πρώτες βοήθειες

Το ΣΔΕ Κομοτηνής πραγματοποίησε χθες ενημερωτική εκδήλωση με εισηγητή τον Ιατρό Καρδιολόγο κ. Μάινα Κωνσταντίνο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα από εκπαιδευόμενους κι εκπαιδευτές του Σχολείου μας. Αυτό που για εμάς έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η κοινή διαπίστωση όλων ότι η ενότητα πρώτες βοήθειες θα πρέπει να διδάσκεται από το Δημοτικό, έτσι ώστε να είναι εξοικειωμένοι οι πολίτες με τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα στην καθημερινή ζωή. Ο Ιατρός δεν περιορίστηκε σε μία στείρα εισήγηση αλλά προχώρησε και σε πρακτική άσκηση / επίδειξη του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να προσπαθήσουμε σώσουμε ένα συνάνθρωπό μας από μια ανακοπή καρδιάς, ή από πνιγμό από εξωτερικό αίτιο. Πληθώρα ερωτήσεων κατατέθηκαν από τους παριστάμενους και όλες πήραν την κατάλληλη απάντηση από τον κ. Μάινα. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν. Πραγματικά η συγκεκριμένη συνάντηση είχε απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστούμε επίσης τα τοπικά ΜΜΕ Παρατηρητή και Χρόνο που παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας. Συνεχίζουμε με δύναμη για νέες ουσιαστικές και επίκαιρες ενημερώσεις στους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας.

Ενημερωτική εκδήλωση – πρώτες βοήθειες.

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κομοτηνής, αύριο Τετάρτη και ώρα 18:30, θα ενημερωθούν από τον καρδιολόγο κ. Μάινα Κωνσταντίνο για το σημαντικό ζήτημα της παροχής πρώτων βοηθειών. Η ενημέρωση αυτή γίνεται στα πλαίσια του πρότζεκτ “προστατεύω τον εαυτό μου”. Πρόκειται για την πρώτη από μια μακρά σειρά ενημερώσεων που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του ΣΔΕ Κομοτηνής. Επαγγελματίες, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, εμπειροτέχνες θα συνεργαστούν με το ΣΔΕ Κομοτηνής προκειμένου να ενημερώσουν δια ζώσης τους εκπαιδευόμενους για ζητήματα σχετικών με τα πρότζεκτ που θα εκπονηθούν την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019. Τα πρότζεκτ θα αφορούν τις θεματικές ενότητες: Προστατεύω τον εαυτό μου, Ιστορία- Λαογραφία- Πολιτισμός, Βιολογικά – Φυτικά προϊόντα και τέλος Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου.

Παρουσίαση βιβλίου

Το ΣΔΕ Κομοτηνής πάντα παρών σε σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης μας και στις αξιόλογες προσπάθειες συμπολιτών μας. Εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου του φιλολόγου κ. Κιοσσέ με τον τίτλο:” “Εισαγωγή στη δημιουργική ανάγνωση και γραφή του πεζού λόγου”. Ευχόμαστε καλοτάξιδο.

    

Παρών στη νέα εποχή

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, προσπαθώντας να είναι σύμφωνο με τα καλέσματα της νέας εποχής και να παρέχει σωστή ενημέρωση γύρω από τις δράσεις του προχώρησε και στη δημιουργία ενός ιστολογίου, μέσα από το εκπαιδευτικό πλαίσιο του sch.