Δεκ 03

Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην έκθεση εικαστικής τέχνης

  Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην έκθεση της «Λόπης και της Πόπης»

Την «Πόπη και Λόπη» γνώρισαν οι εκπαιδευόμενοι/ες και εκπαιδεύτριες του ΣΔΕ Κατερίνης (29/11) στην ατομική έκθεση των Καλλιόπης Γιαμούζη και Καλλιόπης Δεληγιαννίδου, όπου παρουσίαζαν έργα ζωγραφικής και κοσμήματα αντίστοιχα. Στην έκθεση συμμετείχε, επίσης, και η καλλιτέχνης Ζωή Κασσιτεροπούλου με χειροτεχνήματά της. Κατά την εκπαιδευτική επίσκεψη ενημερώθηκαν οι εκπαιδευόμενοι για τα υλικά και τις τεχνικές που εφαρμόζουν οι εκθέτριες στα έργα τους, τις πηγές έμπνευσης και τον τρόπο δουλειάς τους και, ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να λύσουν απορίες τους, να δουν και να αγγίξουν τα ιδιαίτερα υλικά των χειροτεχνημάτων. Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο ζωγράφος Χριστόφορος Φορίδης, ο οποίος παρουσίασε ένα από τα καλλιτεχνικά του έργα ζωγραφικής με την τεχνική με λάδι. Οι καλλιτέχνες ένθερμα παρότρυναν όλους μας να αναζητούμε τα ταλέντα μας και να προσπαθούμε για την ανάπτυξη και καλλιέργεια τους, προκειμένου να τα χαιρόμαστε να ανθίζουν. Οι εκθέτριες υπενθύμισαν ότι εκθέσεις πραγματοποιούνται τακτικά, είναι ανοικτές στους συμπολίτες μας και το πρόγραμμα αναρτάται στο δικτυακό τόπο του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Πιερίας, ειδικότερα στο https://www.facebook.com

 

Νοέ 25

Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη 26/11/2019 στον Δήμο Κατερίνης

Από το Δήμο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 26/11/2019 τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα είναι κλειστά σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Οκτ 07

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην εκδήλωση υποδοχής νέων εκπαιδευομένων 2019-2020 και τελετή αγιασμού

Σας προσκαλούμε στην τελετή αγιασμού και της υποδοχής του νέων εκπαιδευομένων του πρώτου κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης που θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:50 στον χώρο του σχολείου,

Μητροπόλεως 2 που βρίσκεται στο κτηριακό συγκρότημα 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κατερίνης,

δίπλα στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης.

Σεπ 23

Ενημέρωση για το ΣΔΕ στην πλατεία της πόλης μας

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι/ες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας βρέθηκαν το απόγευμα της  Πέμπτης και Παρασκευής 19 και 20 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της πλατείας της πόλης μας για να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας για το σχολείο ΣΔΕ. Η ενημερωτική  δράση θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα το απόγευμα της Πέμπτης και Παρασκευής 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Όσοι βρεθείτε στον πεζόδρομο αδράξτε την ευκαιρία.

Σεπ 02

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΔΕ Κατερίνης 2019-2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ) ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2019-2020

Εγγραφές 2019-2020

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης είναι δημόσιο σχολείο της Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα 18 ετών και άνω που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή. Η διάρκεια φοίτησης είναι δύο (2) σχολικά έτη και κατανέμεται σε δύο κύκλους (Α’ & Β’ κύκλος). Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες 16:30-20:30. Τα γνωστικά αντικείμενα είναι: Ελληνική Γλώσσα, Αγγλική Γλώσσα, Πληροφορική, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Μαθηματικά, Κοινωνική Εκπαίδευση, Φυσικές Επιστήμες, Πολιτισμική – Αισθητική αγωγή.

Επίσης, παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες και ενισχυτική διδασκαλία σε όποια μαθήματα κρίνεται ότι οι εκπαιδευόμενοι έχουν ανάγκη. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επισκέψεις.

 

Για την αίτηση εγγραφής απαιτείται:

 

α) Ταυτότητα ή διαβατήριο και άδεια παραμονής

 

β) Απολυτήριο δημοτικού ή αντίστοιχος τίτλος

 

γ) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

 

 

Ενημερώστε φίλους και γνωστούς που έχουν ανάγκη το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας!

 

Διεύθυνση:

Μητροπόλεως 2, Κατερίνη (στο κτηριακό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου Κατερίνης, δίπλα στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης).

Τηλέφωνο: 2351022744, απογευματινές ώρες 16:30-20:30 καθημερινές.

Ιούν 06

Προκήρυξη Πρόσκλησης για την προμήθεια υλικών για τη διοργάνωση ημερίδων ευαισθητοποίησης των ΣΔΕ Κορδελιού-Ευόσμου, Κατερίνης, Δέλτα, Γιαννιτσών, 2ο Θεσσαλονίκης και 1ο Θεσσαλονίκης σχ. περιόδου 2018-2019, στο πλαίσιο του Υποέργου 8 – ΣΔΕ ΑΠ7-ΛΑΠ

Προκήρυξη Πρόσκλησης για την προμήθεια υλικών για τη διοργάνωση ημερίδων ευαισθητοποίησης των ΣΔΕ Κορδελιού-Ευόσμου, Κατερίνης, Δέλτα, Γιαννιτσών, 2ο Θεσσαλονίκης και 1ο Θεσσαλονίκης σχ. περιόδου 2018-2019, στο πλαίσιο του Υποέργου 8 – ΣΔΕ ΑΠ7-ΛΑΠ

Απρ 19

Παρουσίαση καλαθοπλεκτικής τέχνης στο ΣΔΕ Κατερίνης

Την Παρασκευή 19/04 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας έγινε ζωντανή παρουσίαση της παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής τέχνης με καλάμια από τον Παρασκευά Καραγκούνη και τη σύζυγό του Σωτηρία Καραγκούνη. Η παρουσίαση διοργάνωσε ο διευθυντής του ΣΔΕ Κατερίνης με τη συμβολή της εκπαιδεύτριας Άννας Μπονάρου, της εθελόντριας Κικής Παντελοπούλου και εκπαιδευόμενων στο πλαίσιο διαθεματικού σχεδίου δράσης (project) που αφορά την παραδοσιακή τέχνη.

Οι δύο έμπειροι τεχνίτες, ενεργά και δραστήρια μέλη της κοινότητας των Ρομά Κατερίνης, έδειξαν στους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες όλη τη διαδικασία δημιουργίας ενός καλαθιού, από το στάδιο προετοιμασίας των καλαμιών και το ακτινωτό πλέξιμο της βάσης, μέχρι την κατασκευή των τοιχωμάτων και το πλέξιμο του χερουλιού. Το ενδιαφέρον όλων ήταν μεγάλο, καθώς η παρουσίαση και το αποτέλεσμα της -εκτός από την αισθητική χαρά- πρόσφερε σε πολλούς ένα «ταξίδι» στην παιδικότητά μας και αναμνήσεις από την ζωή και τις διακοπές στο χωριό με τον παππού και τη γιαγιά. Ολοκληρώνοντας, οι καλαθοπλέκτες υποσχέθηκαν να επισκεφτούν ξανά το σχολείο, για να παρουσιάσουν πιο σύνθετες τεχνικές, όπως την κατασκευή μπάλας από καλάμια και το πλέξιμο ψάθινης καρέκλας.

  

Μαρ 28

Πρόσκληση για την προμήθεια εργαστηριακών υλικών των ΣΔΕ 1ο Θεσσαλονίκης, 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης,Αλεξάνδρειας, Γιαννιτσών,Κατερίνης, Νάουσας, Νιγρίτας, Πυλαίας-Χορτιάτη και Σερρών σχ. περιόδου 2018-2019, στο πλαίσιο του Υποέργου 8 – ΣΔΕ ΑΠ7-ΛΑΠ

Τα ΣΔΕ 1ο Θεσσαλονίκης,ΣΔΕ Αλεξάνδρειας, 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσών,Κατερίνης, Νάουσας, Νιγρίτας, Πυλαίας-Χορτιάτη και Σερρών απευθύνουν προσκλήσεις για την προμήθεια εργαστηριακών υλικών, για τη σχολική περίοδο 2018-2019, στο πλαίσιο του Υποέργου 8 – ΣΔΕ ΑΠ7 – ΛΑΠ, της Πράξης «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας» με κωδικό ΟΠΣ 5002546.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Μαρ 15

Θεατρική Παράσταση «Πάρτυ Γενεθλίων» Τετάρτη 27 Μαρτίου 7:00μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας
σας προσκαλεί στην
Θεατρική Παράσταση

«ΠΑΡΤΥ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ»

σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου

και μουσική επιμέλεια Μαρίας Τσομίδου

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, 7:00μ.μ.

στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ»
Συντονίστρια: Σοφία Τερζοπούλου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ιαν 10

Κλειστά Παρασκευή 11.01.2019 τα σχολεία της Πιερίας

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 10.01.2019, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, έπειτα από απόφαση των Δημάρχων Κατερίνης, Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού.

Απόφαση δήμου Κατερίνης

Απόφαση δήμου Δίου-Ολύμπου

Απόφαση Πύδνας-Κολινδρού

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων