Το Σ.Δ.Ε. υποστηρίζει τον Α.Ο. Φοίνικα Σύρου.

Τετάρτη    03.02.2016

voley-ao finikas syrouΦοίνικας - ΠΑΟ - 1Φοίνικας - ΠΑΟ - 3 Φοίνικας - ΠΑΟ - 2Φοίνικας - ΠΑΟ - 4

Το ΣΔΕ Σύρου ευχαριστεί για τη φιλοξενία την αγαπημένη ομάδα όλων των Συριανών.

Η ιστορία του Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ξεκινά το 1981 όταν εγκρίθηκε το καταστατικό του από το Πρωτοδικείο Σύρου και το Υπουργείο Πολιτισμού τον αναγνωρίζει ως Αθλητικό Σωματείο.

Ο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ενώ αρχικά διατηρούσε ομάδα ποδοσφαίρου βλέποντας τα σχολεία της Σύρου να ενθαρρύνουν βόλεϊ και τους νέους του νησιού να δείχνουν παραδοσιακά ενδιαφέρον για το άθλημα αποφάσισε να δοθεί έμφαση στο τμήμα του βόλεϊ το οποίο σταδιακά και επικράτησε όλων των υπολοίπων τμημάτων.

Το 1984 η ΕΟΠΕ (Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης) εντάσσει στην δύναμή της τον Α.Ο. Φοίνικα.

Το 1991 με τη στήριξη της διοίκησης και την αγάπη των φιλάθλων η ομάδα οδηγείται στην κατάκτηση του πρώτου τοπικού πρωταθλήματος.

Τη σεζόν 1999-2000 ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική όπου και στέφεται πρωταθλητής κερδίζοντας την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Το 2004-05 ανεβαίνει στην Α2 καθώς κατακτά το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Το 2007-08 κατακτά την 2η θέση και κερδίζει την άνοδο στην Α1 σε αγώνες μπαράζ.

Έτσι, ο Φοίνικας Σύρου έγινε η πρώτη ομάδα των Κυκλάδων σε όλα τα αθλήματα που έφτασε τόσο ψηλά. Τα χρόνια που ακολούθησαν πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και διακρίνεται σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

   Το 2011 τη τελική φάση του 1ου Λιγκ Καπ που έγινε στη Σύρο ο Φοίνικας κερδίζει στα ημιτελικά τον Α.Ο. Κηφισιάς με 3-0 και στον τελικό τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με το ίδιο σκορ κατακτώντας τον τίτλο.

Η φετινή πορεία του στο πρωτάθλημα είναι εξαιρετική και βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις. Εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Σύρου του ευχόμαστε να πετύχει φέτος τους υψηλούς στόχους του.

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΟΙΝΙΚΑ-ΣΥΡΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ


Περισσότερες πληροφορίες

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση