Το ΣΔΕ Σύρου στην έκθεση για το ορφανοτροφείο της Near East Relief.
Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου μαθητές και μαθήτριες του ΣΔΕ Σύρου συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς είχαν την χαρά να επισκεφτούν την έκθεση για το ορφανοτροφείο της Near East Relief στη Σύρο.
Το ορφανοτροφείο αυτό κτίστηκε με έξοδα της «Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Εγγύς Ανατολής (American Near East Relief)» με σκοπό να υποδεχτεί και να φροντίσει τα χιλιάδες ορφανά προσφυγόπουλα της Αρμένικης γενοκτονίας αλλά και της Μικρασιατικής καταστροφής.
Από την έκθεση διαπιστώσαμε ότι το ορφανοτροφείο ήταν ανάμεσα στα άλλα ένα πρότυπο παγκοσμίως εκπαιδευτήριο με μοναδικές καινοτομίες για την εποχή του καθώς φρόντιζε ώστε τα παιδιά να βρουν μια νέα πατρίδα και να ενταχθούν σε αυτή μορφωμένα αποκτώντας γνώσεις στις τέχνες της εποχής.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την ξενάγηση στον χώρο της Πινακοθήκης Κυκλάδων και να συγχαρούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην πολύ επιτυχημένη παρουσίαση των εκθεμάτων στο κοινό της Σύρου.
