Παίζω και διασκεδάζω με τα “Angry Birds”

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΧΕΛΜΗΣ | Κατηγορία Παιχνίδια | , στις 14-07-2011

Το αδελφάκι μας κέρδισε το πρώτο βραβείο!

2

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΧΕΛΜΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 15-06-2011

Είμαστε πολύ χαρούμενοι! Το αδελφάκι ιστολόγιό μας Λέξη και Σκέψη: 100 χρόνια μετά κέρδισε το 1 βραβείο της κριτικής επιτροπής στο διαγωνισμό i-create. Συγχαρητήρια! Όταν μεγαλώσουμε θέλουμε κι εμείς να σας μοιάσουμε….Η Μυκηναία

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΧΕΛΜΗΣ | Κατηγορία Θέματα, Κύριος Σαράντης | , στις 07-06-2011

Παίξτε με το παζλ φτιάχνοντας τη Μυκηναία. Καλή επιτυχία!

preview35 pieceMycenaean_Woman

(Πηγή: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Mycenaean_Woman.jpg)


“Συνύπαρξη φύσης και πολιτισμού”

1

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΧΕΛΜΗΣ | Κατηγορία Θέματα, Κύριος Σαράντης | , στις 13-05-2011

Η σημερινή μας επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και τον υγροβιότοπο της Βραυρώνας μας άφησε μοναδικές εντυπώσεις. Δημοσιεύουμε, λοιπόν, τον “εικονικό περίπατο” στην περιοχή, έργο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας. Βλέποντας τη φύση καταλαβαίνουμε γιατί η θεά Αθηνά διάλεξε τον συγκεκριμένο τόπο για να ζητήσει από την Ιφιγένεια και τον Ορέστη να τοποθετήσουν το ξόανο της θεάς  Άρτεμης.

Σε όσους επισκεφτούν τον χώρο προτείνουμε το ακόλουθο ομαδικό παιχνίδι που βρήκαμε στο βιβλίο “Βραυρώνα: Στα χνάρια μιας άρκτου ..” (Σύμπραξη Γυμνασίου – Λυκείου Αρτέμιδας και Γυμνασίου Ραφήνας – Αρτέμιδα, 2003). Εμείς διασκεδάσαμε παίζοντάς το ανάμεσα στη βλάστηση και αισθανθήκαμε για λίγο “Μικροί Άρκτοι” της αρχαίας εποχής.

Το παιχνίδι

Κλείνουν όλοι τα μάτια τους και ένας παίχτης που κάνει τη “μάνα” τριγυρίζει αδιάφορα ανάμεσα στους συμπαίκτες του. Κάποια στιγμή ακουμπά στον ώμο έναν άλλο παίκτη ορίζοντας έτσι αυτόν που θα κάνει την ιέρεια-αρκούδα. Όλοι μαζί συνεχίζουν να περπατούν στο χώρο με κλειστά τα μάτια. Μόλις η “μάνα” δώσει το σύνθημα όλοι ανοίγουν τα μάτια τους και προσπαθούν να καταλάβουν ποιος ανάμεσά τους είναι η ιέρεια-αρκούδα. Κάποια στιγμή αυτή αρχίζει να εκδηλώνεται και κινείται απειλητικά προς το πλήθος. Όλοι απομακρύνονται από κοντά της. Ο ρυθμός αρχίζει να γίνεται πιο έντονος και η ιέρεια-αρκούδα τρέχει να “πιάσει” τη λεία της.

Καλή διασκέδαση!

Μπράβο παιδιά!

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΧΕΛΜΗΣ | Κατηγορία Θέματα, Κυριάκος, Κύριος Σαράντης, Μάριος Γ. | , στις 06-05-2011

Ένα μεγάλο μπράβο στον Κυριάκο Θ. και τον Μάριο Γ. που κέρδισαν το πρώτο (1) βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του  ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ με θέμα: “Γράψε, μην φοβάσαι!”

Συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος με τις όμορφες και πρωτότυπες ιστορίες τους!

Ας διαβάσουμε, λοιπόν, ξανά την ιστορία για τον … Εκφοβισμό στο Σχολείο:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση