Επιμορφωτικό Σεμινάριο: Εισαγωγή στον Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό με χρήση παραδειγμάτων στο προγραμματιστικό περιβάλλον Alice

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2019, και ιδιαίτερα τον εισηγητή μας κ. Ιωάννη Τερζάκη, για την εξαιρετική παρουσίαση του θέματος.

Με αυτό ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επιμορφωτικών συναντήσεων για τον Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό, ένα αντικείμενο ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ταυτόχρονα καινούριο στα Προγράμματα Σπουδών.

Θα ήθελα να σχολιάσω τη μεταξύ μας γόνιμη συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, σχετικά με ζητήματα διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου «Πληροφορική» της Γ΄ τάξης ΓΕΛ -ομάδα προσανατολισμού «Οικονομίας και Πληροφορικής»- σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

Από αυτή προέκυψε και η σκέψη διάχυσης της εμπειρίας που θα αποκτηθεί τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του νέου προγράμματος σπουδών, στο πλαίσιο μιας ημερίδας για όλους τους Πληροφορικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς το τέλος του διδακτικού έτους. Όσοι επιθυμείτε να παρουσιάσετε στους συναδέλφους κάτι σχετικό παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Χρήσιμο υλικό, με την παρουσίαση του εισηγητή και φύλλα εργασίας που συμβάλλουν στην κατανόηση εννοιών του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού, σε τρισδιάστατο ελκυστικό περιβάλλον για τους μαθητές, θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Υλικό επιμορφωτικού σεμιναρίου Alice Γ΄ ΓΕΛ (τα αρχεία εκτελούνται σε εκδόσεις του Alice 3.4 και προγενέστερες)

Αναμένοντας να βρεθούμε σε επόμενη επιμορφωτική συνάντηση, σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας!

Με εκτίμηση
Παναγιώτα Παπαλεωνίδα

Σ.Ε.Ε. ΠΕ86, 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής
699 566 4593, ppapaleon@sch.gr

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δευτεροβάθμια, Επιμορφωτικές δράσεις, Πληροφορική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.