50.000 Παιδιά θύματα της επίδρασης κάποιας σέκτας
50.000 ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΕΚΤΑΣ2
Κίνδυνος από τις εναλλακτικές ιατρικές. Αυτόκλητοι ψυχοθεραπευτές προτείνουν τσαρλατανικές λύσεις και ασκούν διανοητική επιρροή.
Όπως είναι γνωστό, σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες τα προβλήματα που δημιουργούν οι σέκτες και οι διάφορες άλλες ομάδες χειρισμού της προσωπικότητος χαρακτηρίζονται σαν απειλή κατά της κοινωνίας και των δημοκρατικών ελευθεριών και αντιμετωπίζονται αναλόγως.
Ειδικά στη Γαλλία, χώρα ιδιαίτερα ευαίσθητη στην διαφύλαξη των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και την πρόληψη από τις βλάβες -ψυχικές και σωματικές- που οι οργανώσεις αυτές επιφέρουν, λειτουργεί από ετών ειδική διυπουργική Επιτροπή, που εργάζεται στα πλαίσια του Κοινοβουλίου, κάτι που δυστυχώς στη χώρα μας δεν ισχύει καθώς οι ομάδες αυτές θεωρούνται φιλοσοφικής η θρησκευτικής τάξεως και η βλαπτική τους επίδραση σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο παραθεωρείται.
Αναδημοσιεύουμε κατωτέρω συνέντευξη του , στο γνωστό Γαλλικό έντυπο LE FIGARO, που προειδοποιεί τις οικογένειες για τον μεγάλο κίνδυνο.
Η διυπουργική Επιτροπή «Επαγρύπνησης και Αγώνα κατά των Παρεκτροπών των Σεκτών» (Miviludes) κυκλοφόρησε ειδικό Οδηγό με τίτλο: «Η προστασία των ανηλίκων από τις παρεκτροπές των αιρέσεων». Ένα πόνημα που έχει σκοπό να βοηθήσει τους επαγγελματίες που έχουν επιφορτισθεί με την ευθύνη των παιδιών, στο να ανιχνεύουν την διανοητική και κατ’ επέκταση ψυχική κακοποίηση εις βάρος τους.
Le Figaro: – Σε τι θα είναι χρήσιμος αυτός ο Οδηγός;
Georges Fenech: – Απευθύνεται σε όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, όπως οι διάφοροι εκπαιδευτικοί και διδάσκαλοι, προσφέροντας τους ένα πίνακα στοιχείων και ενδείξεων, ώστε να εξακριβώνεται η κακοποίηση που προέρχεται από την επαφή με κάποια σέκτα. Παρέχει επίσης τις πληροφορίες σχετικά με τον ενδεικνυόμενο τρόπο αντίδρασης αλλά και πληροφόρησης των Ιδρυμάτων. Στόχος του επίσης είναι η πληροφόρηση των οικογενειών.
Le Figaro: Θεωρείτε πως οι εν λόγω επαγγελματίες δεν είναι επαρκώς καταρτισμένοι;
Georges Fenech: Πολλοί δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσουν την υφιστάμενη ψυχική κακοποίηση. Από την άλλη πλευρά, φοβούνται μήπως, εισδύοντας στον ιδιωτικό αυτό χώρο, θίξουν ελευθερίες, κυρίως θρησκευτικής πίστης3. Αυτός ο Οδηγός θέλει να καταρρίψει αυτό το ταμπού και να αφυπνήσει τις συνειδήσεις. Αυτοί οι υπεύθυνοι έχουν καθήκον επέμβασης μόλις διαπιστωθεί κάποια υπόνοια.
Le Figaro: Σε τι αριθμό ανέρχεται το πλήθος των παιδιών που υφίστανται τις συνέπειες των παρεκτροπών των αιρέσεων;
Georges Fenech: Είναι μεταξύ 50.000 και 60.000 τα παιδιά αυτά. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται πάνω από 5.000 που βρίσκονται σε ιδιαίτερο κίνδυνο γιατί μεγαλώνουν σε κλειστές κοινότητες.
Le Figaro: Τι απέγινε η μελέτη που διεξήγαγε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας;
Georges Fenech: Στόχος της μελέτης αυτής είναι να υπολογίσει τον αριθμό των παιδιών που έχουν εγκαταλείψει τη φοίτησή τους στο σχολείο ακολουθώντας την κατ’ οίκον διδασκαλία. Η μελέτη πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος. Γνωρίζουμε ότι ανάμεσα σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν θύματα διανοητικού χειρισμού. Σύμφωνα με τους αριθμούς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, 13.475 παιδιά έχουν εγκαταλείψει το σχολείο. Μία άλλη μελέτη που θα γίνει από τον O.N.E.D. (Εθνικό Οργανισμό Παρατήρησης του Παιδιού σε κίνδυνο) κατόπιν αίτησης της Νομικής Προστασίας της Νεολαίας (P.J.J.) θα ασχοληθεί με τους νέους που αποτελούν τον στόχο των σεκτών.
Le Figaro: Υπάρχει κάποιο περιστατικό εξαιτίας του όποιου εκτίθενται ιδιαίτερα σε κίνδυνο τα παιδιά;
Georges Fenech: Όλο και περισσότεροι γονείς, αντιμέτωποι με κάποια ασθένεια του παιδιού τους προσφεύγουν σε γκουρού θεραπευτές. Αυτοί τους μιλούν για το «χρηστό παιδί, για ένα πλάσμα εκλεκτό, εξαιρετικό» και τους διατάζουν να σταματήσουν την θεραπεία της κλασσικής ιατρικής. Το Διαδίκτυο αγκιστρώνει τις απελπισμένες αυτές οικογένειες. Εκ παραλλήλου, υπάρχει ένας πραγματικός ενθουσιασμός προς τις εναλλακτικές ιατρικές. Αυτόκλητοι ψυχοθεραπευτές προτείνουν τσαρλατανικές λύσεις και ασκούν διανοητική επιρροή. Ο επόμενος Οδηγός μας με προορισμό τους ιατρούς και την οικογένεια θα αφορά το φαινόμενο αυτό.
Le Figaro: Ποιο άλλο φαινόμενο έχει προσελκύσει την προσοχή της Επιτροπής Miviludes;
Georges Fenech: Καθώς το έτος 2012 καταφθάνει ολοταχώς, επαγρυπνούμε όσον αφορά τα κινήματα που κηρύσσουν την συντέλεια του κόσμου στη διάρκεια της χρονιάς αυτής. Θα τους αφιερώσουμε μια μελέτη που θα δημοσιευθεί το ερχόμενο έτος.
2. LE FIGARO, 13 Οκτ. 2010, άρθρο της Angelique Negroni.
3. Κάτι για το οποίο, οι κάθε λογής διανοητικοί χειραγωγοί των σεκτών δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Σημείωση «Διαλόγου».
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΕΥΧΟΣ 61
ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ www.egolpion.com
3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Ημερ: 6 Ιανουαρίου 2011 Κατηγορίες: Γενικά.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.