Λογισμικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα των εικαστικών

Στο   αποθετήριο -edusoft του φωτόδεντρου μπορούμε να βρούμε λογισμικά που μπορούν να αξιοποιηθούν στο μάθημα των εικαστικών. Κάποια αυτά όπως το Το Tux Paint (v.0.9.26) είναι ένα ελεύθερο, βραβευμένο πρόγραμμα ζωγραφικής. Στόχος του λογισμικού είναι να ενισχύσει τις ικανότητες των μαθητών στην ψηφιακή σχεδίαση. Συνδυάζει μια εύχρηστη διεπαφή και διασκεδαστικά εφέ ήχου με μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων, η οποία καθοδηγεί τα παιδιά, καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα.

Το Pencil2D Animation (v.0.6.6). To Pencil2D είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας δισδιάστατων γραφικών. Σκοπό έχει να υποβοηθήσει τους μαθητές να δημιουργήσουν φιγούρες στις οποίες μπορεί να αποδοθεί και κίνηση.

Ένα ακόμα λογισμικό είναι το GIMP (v.2.10.24) Το λογισμικό μπορεί να αξιοποιηθεί, για να εμπεδώσουν στην πράξη οι μαθητές όλες τις έννοιες που αφορούν στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνων (ανάλυση εικόνας, αντίθεση, φωτεινότητα, μετασχηματισμός, γραμμικά/μη γραμμικά φίλτρα κ.ά.). Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί στο μάθημα της ζωγραφικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *