Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η Ε.Π.Υ., η Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) διοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ) τα οποία καλούνται να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας τη φόρμα.

Θεματολογία

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών και ανοιχτού λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ή/και της τοπικής οικονομίας-κοινωνίας. Η θεματολογία μπορεί να περιλαμβάνει έργα αυτοματισμού, φωτισμού-ήχου, αισθητήρων-περιβάλλοντος, κατασκευές που φοριούνται (wearables), ψυχαγωγίας, υγείας-ευεξίας, εξοπλισμού εργαστηρίων, εκπαιδευτικών χρήσεων και εκπαιδευτικών εφαρμογών (π.χ. Open source robotics, openrobothardware, κλπ).

Περισσότερα στο https://robotics.ellak.gr/