Αρχείο για "Ιανουάριος, 2018"

Διεξαγωγή μαθητικών Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 στην Ήπειρο

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου θέτει υπό την αιγίδα της τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Πιο συγκεκριμένα οι διαγωνισμοί για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες» και για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα» θα διεξαχθούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ ο διαγωνισμός για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Εποικισμός του Άρη» θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 10:00 π.μ. στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology–Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών και κυρίως για τις εγγραφές των ομάδων τους στον Περιφερειακό, προκριματικό του Πανελληνίου διαγωνισμού, στο δικτυακό τόπο http://wrohellas.gr. Διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση την ημέρα των διαγωνισμών θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Συμμετοχή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας στο 2ο Διαγωνισμό SID 2018

Σας κοινοποιούμε το βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές των Δ1 & Δ2 τάξεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας στα πλαίσια του του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Οι αρχαίοι Έλληνες ανακαλύπτουν το διαδίκτυο» .

Με το βίντεο αυτό συμμετέχουν στον 2ο διαγωνισμό SID 2018 που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με τίτλο «Αρχαία Ελλάδα & Διαδίκτυο».

Το βίντεο υπάρχει στην ιστοσελίδα του σχολείου: https://7odimotikoprevezas.wordpress.com/

αλλά και στο You tube:  https://www.youtube.com/watch?v=HQbhwExpO6g

Σεμινάριο Arduino

Το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Πρέβεζας σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας, διοργανώνουν ένα τμήμα σεμιναρίου με θέμα «Αξιοποίηση του Arduino στην εκπαίδευση» για εκπαιδευτικούς ΠΕ04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ17.07, ΠΕ17.08, ΤΕ01.06, ΤΕ01.07, ΤΕ01.13, ΠΕ19, ΠΕ20 της Π.Ε. Πρέβεζας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση