Αρχείο για "Οκτώβριος, 2017"

30oς Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Πληροφορικής

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στο επίσημο site του διαγωνισμού : www.pdp.gr

Ανακοινώθηκε το πρόβλημα της Α φάσης. Η υποβολή της λύσης του προβλήματος γίνεται μέσω Internet μέχρι 31/1/2018, αφού προηγουμένως ο μαθητής έχει κάνει εγγραφή στο site προκειμένου να αποκτήσει username και password.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 30ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής 2017-2018, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.epy.gr και www.pdp.gr όπου έχουν αναρτηθεί αναλυτικές οδηγίες (Κανονισμός και Ειδικές Πληροφορίες).

9th Conference on Informatics in Education 2017

Το Συνέδριο 9th CIE2017, διοργανώνεται από τα Τμήματα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την ΕΠΥ και τελεί υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΕΘ.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 13-15 Οκτωβρίου 2017

Με τα άρθρα και τα πολλά εργαστήρια καλύπτει και ενδιαφέρει θεματολογία για: Πληροφορική και Εκπαίδευση, ΤΠΕ, Καινοτομία και Διεπιστημονικές προσεγγίσεις (π.χ. STEM, PhysicalComputing & Ρομποτική, κ.ά.) με ύπαρξη κώδικα.

Καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης –Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και τη μη τυπική εκπαίδευση.

Προσκαλεί τους Πληροφορικούς, αλλά και όλες τις ειδικότητες στους παραπάνω άξονες.

Το Πρόγραμμα και on line πρακτικά παλαιότερων συνεδρίων, βρίσκονται στο δικτυακό τόπο του Συνεδρίου: di.ionio.gr/cie

Οδηγίες διδασκαλίας 2017-18

Οδηγίες για τη διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο για το σχολ. έτος 2017 – 2018

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής στην Α ́ τάξη Ημερήσιου ΓΕΛ και στην Α ́ τάξη Εσπερινού ΓΕΛ για το σχολ. έτος 2017 – 2018

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ στη Β ́ τάξη Ημερήσιου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολ. έτος 2017–2018

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» για το σχολ. έτος 2017–2018

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση