Αρχείο για "Μάρτιος, 2013"

Μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια

Μετατάξεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών, ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης, ΠΕ19 Πληροφορικής Πτυχιούχων Α.Ε.Ι. και ΠΕ20 Πληροφορικής Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. από τη Δ/θμια στην Π/θμια εκπαίδευση

Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 21-3-2013 μέχρι 2-4-2013. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και ουδεμία παράταση θα δοθεί.

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (Κε.Πλη.Νε.Τ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – Παράρτημα Πρέβεζας προκηρύσσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ώστε να ωθήσουμε τους μαθητές στην ενασχόληση με την καλλιτεχνική φωτογραφία, συνδυάζοντάς την με τις δημιουργικές δυνατότητες του διαδικτύου.

Ο διαγωνισμός έχει θέμα: «ο τόπος μου … οι άνθρωποί του»

Η επιλογή των τριών καλύτερων φωτογραφιών θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα ορίσουν οι διοργανωτές, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και ξεχωριστό βραβείο κοινού με βάση τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας. Τα κριτήρια της επιτροπής θα είναι η αισθητική και καλλιτεχνική ποιότητα, η δημιουργικότητα, η συνάφεια με το θέμα, η αυθεντικότητα και η πρωτοτυπία.

Εκτός από την διαδικτυακή προβολή, οι βραβευμένες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε οργανωμένη έκθεση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλλει μέχρι 2 φωτογραφίες ασπρόμαυρες ή έγχρωμες. Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν μπορεί να αποτελούν και υλικό από άλλες σχολικές δραστηριότητες-προγράμματα ή project. Οι φωτογραφίες πρέπει να σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση plinetpr@sch.gr, για να αναρτηθούν στο διαδίκτυο. Το μέγεθος των συνημμένων αρχείων πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ΜΒ (300 dpi) και δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 ΜΒ. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg και το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να φέρει το επίθετο του μαθητή με λατινικούς χαρακτήρες π.χ Papadopoulos_01, Papadopoulos_02. Στο email θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου, το σχολείο του, τηλέφωνο επικοινωνίας και μια λεζάντα – σχόλιο για κάθε φωτογραφία.

Ως ημερομηνία λήξης αποστολής φωτογραφιών ορίζουμε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013. Η ανάρτηση των φωτογραφιών θα γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://sites.google.com/site/fotographytest

όπου το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί στα υποβληθέντα έργα των μαθητών και να συμμετέχει στη διαδικτυακή ψηφοφορία. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κε.Πλη.Νε.Τ. Πρέβεζας στο τηλ. 2682089682 ή στο email plinetpr@sch.gr.


Μετατάξεις εκπαιδευτικών Β/θμιας στην Α/θμια

Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα μεταθέσεων του Υπ. Παιδείας η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, που θα εξετάσει τις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων στην Π.Ε. , προσδιορίζεται για το τέλος του Μάρτη. Η ανακοίνωση των μεταθέσεων εκτιμώ ότι θα γίνει μετά το τέλος του Απρίλη του 2013.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί η εγκύκλιος η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια μετάταξης εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια και θα καλεί τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν σχετική αίτηση.
Υπενθυμίζω ότι με Υπουργική Απόφαση είχαν συσταθεί στην Π.Ε. οι εξής κλάδοι εκπαιδευτικού προσωπικού.
ΚΛΑΔΟΣ                                                    ΘΕΣΕΙΣ

ΠΕ19 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΑΕΙ  288
ΠΕ20 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΤΕΙ  192

Οι μετατάξεις αυτές θα γίνουν πριν τις μεταθέσεις του 2013.
Δημήτρης Μπράτης

Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) και το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Πληροφορικής), το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα:

«Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση –
Προκλήσεις και Προοπτικές»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Απριλίου 2013, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του συνεδρίου

Δείτε την 3η ανακοίνωση του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Διαγωνισμός «Doodle4Google» με θέμα «Η Ελλάδα μου»

Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρία “Google” διοργανώνει το διαγωνισμό «Doodle4Google». Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, αφορά στο σχεδιασμό του «doodle», του λογότυπου δηλαδή της “Google”, από μαθητές, με θέμα «Η Ελλάδα μου». Απευθύνεται στους μαθητές ηλικίας 6 έως 18 χρονών όλης της χώρας (Δημοτικά, Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης) και θα διεξαχθεί κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013. Ανάλογα με την ηλικία τους, οι συμμετέχοντες θα κατηγοριοποιηθούν σε τέσσερις ομάδες και θα αξιολογηθούν ξεχωριστά.

Η υποβολή συμμετοχής των σχολείων στο διαγωνισμό λήγει στις 29 Μαρτίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.google.gr/doodle4google (περιλαμβάνει όρους, πληροφορίες συμμετοχής και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις) ή για επιπλέον ερωτήσεις επικοινωνήστε με την “Google Hellas” μέσω email (d4G@ssq.gr), μέσω φαξ (αριθμός φαξ: 2164000899) ή μέσω τηλεφώνου (αριθμός τηλ. 2109287510).

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση