Ημερίδα με θέμα «ασφάλεια της χρήσης του διαδικτύου

Ενημέρωση από την

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

—-

Σας πληροφορούμε ότι, κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε από το Γραφείο Δημάρχου Λαρισαίων, ο Δήμος Λαρισαίων και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διοργανώνουν από κοινού, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2011 στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας στις 19.00 μ.μ, Ημερίδα με θέμα «ασφάλεια της χρήσης του διαδικτύου».

Επειδή, πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό αφορά άμεσα όλους μας, παρακαλούμε να ενημερωθούν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί όλων των Εκπαιδευτικών βαθμίδων (Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης) προκειμένου να παρακολουθήσουν την εν λόγω εκδήλωση.

Θέματα από την Πιστοποίηση Α Επίπεδου

Θέματα από την Πιστοποίηση Α Επίπεδου

Υπάρχουν στα Παρακάτω Site

http://users.sch.gr/salnk/edu.htm

http://plinet.info/?p=1191

O Οδηγός  στο παρακάτω σύνδεσμο

http://www.e-yliko.gr/Lists/List42/Attachments/599/cert_a_level_guide_20100414.pdf

Η επίσημη ιστοσελίδα είναι      http://b-epipedo2.cti.gr/

Προτάσεις από άτυπη διαβούλευση ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ

ΑΝΑΓΚΑΙΌΤΗΤΆ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

To κείμενό δημοσιεύτηκε στο    http://www.opengov.gr/ypepth/?p=847#comments
Η ταχεία διείσδυση των ΤΠΕ τα τελευταία χρόνια σε όλο το εύρος των σχολικών δραστηριοτήτων αλλάζει μέρα με την ημέρα το τοπίο στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό παρατηρούμε ότι:
• Καθημερινά αυξάνεται η αναγκαιότητα για χρήση των ΤΠΕ και ιδιαίτερα του διαδικτύου τόσο για υπηρεσιακούς λόγους (πχ: αποστολή και λήψη εγκυκλίων μέσω email, survey, e-school, κλπ) όσο και για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους.
• Οι Σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης διαθέτουν ήδη εγκατεστημένο μεγάλο αριθμό από πληροφοριακό εξοπλισμό σε διάφορους χώρους, όπως Εργαστήρια πληροφορικής, Σχολικές Βιβλιοθήκες, στα γραφεία ΣΕΠ, κ.α., αλλά και μεμονωμένους σταθμούς εργασίας (γραφεία Διεύθυνσης, γραφείο Συλλόγου Διδασκόντων).
• Με την εφαρμογή νέων προγραμμάτων και δράσεων εγκαθίσταται νέος πληροφοριακός εξοπλισμός στις Σχολικές Μονάδες που εντάσσονται στα πλαίσια του «Ψηφιακού Σχολείου» (διαδραστικοί πίνακες, περιφερόμενοι φορητοί υπολογιστές για τα Δημοτικά, κ.α.) και επεκτείνεται το Τοπικό Δίκτυο της Σχολικής Μονάδας (π.χ. για να υποστηριχτούν οι διαδραστικοί πίνακες προβλέπεται σύνδεση κάθε τάξης με το Δίκτυο του Σχολείου).
• Ο υφιστάμενος εγκατεστημένος υπολογιστικός εξοπλισμός στα σχολεία κατά ένα μεγάλο μέρος είναι παλαιός κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο τις ανάγκες υποστήριξης του.
• Οι κεντρικές δομές στήριξης (φορείς υλοποίησης του ΠΣΔ, e-school helpdesk) δεν είναι δυνατό να ανταποκρίνονται στο μεγαλύτερο αριθμό από τα αιτήματα στήριξης (κυρίως λόγω απόστασης και ελλιπούς στελέχωσης). Στο παρελθόν οι φορείς υλοποίησης του ΠΣΔ κατά καιρούς έκλειναν ή συρρίκνωναν τα τμήματα υποστήριξης που συντηρούσαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Η ομάδα υποστήριξης του e-school είναι ολιγομελής για τις απαιτήσεις της εφαρμογής και δεν έχει τη δυνατότητα να λύσει μεγάλο αριθμό αιτημάτων που απαιτούν επέμβαση στον χώρο του σχολείου.
• Αν και έχει γίνει πρόοδος στην εξοικείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού με τις ΤΠΕ, υπάρχει ακόμα μεγάλο έλλειμμα στις δυνατότητες χρήσης των ΤΠΕ, κάτι που εκτός του ότι αυξάνει τις ανάγκες υποστήριξης, καταλήγει και στην απαξίωση – αχρήστευση ακριβοπληρωμένου υπολογιστικού και δικτυακού εξοπλισμού καθώς και υπάρχοντος εκπαιδευτικού λογισμικού.
Από τα παραπάνω διαφαίνεται η επιτακτική ανάγκη τεχνικής στήριξης των Σχολικών Μονάδων σε θέματα Πληροφοριακού Εξοπλισμού σε τοπικό επίπεδο και η βοήθεια στην αποδοτική και ασφαλή χρήση του.

Τα τελευταία χρόνια η τεχνική στήριξη των Σχολικών Μονάδων σε θέματα Πληροφοριακού Εξοπλισμού παρέχεται από τα Κέντρα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.), σύμφωνα με την Γ7/65854/03-07-2006 Απόφαση ΥΠ.Ε.Π.Θ. ΦΕΚ 980 τ. Β΄.

Η εμπειρία από τη λειτουργία των ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ έχει δείξει ότι υπάρχει αρκετή ζήτηση για τεχνική υποστήριξη από όλες τις Σχολικές Μονάδες και κυρίως από Σχολικές Μονάδες της Α/θμιας, όπου δεν υπάρχει Υπεύθυνος Εργαστηρίου Πληροφορικής, όπως στις αντίστοιχες μονάδες της Β/θμιας. Οι Σχολικές Μονάδες απευθύνονται στα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ κυρίως για τους παρακάτω λόγους:
• Αποκατάσταση βλαβών υλικού (αντικατάσταση μητρικής, δίσκου, κ.α.)
• Επανεγκατάσταση λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών
• Επεκτάσεις και Διαχείριση Δικτύου (δρομολογητές, διανομείς, κ.α.)
• Προβλήματα σύνδεσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
• Συμβουλές – βοήθεια που αφορούν την χρήση εφαρμογών και υπηρεσιών του ΠΣΔ
Επίσης, τα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ σε συνεργασία με τον σύμβουλο Πληροφορικής ή ανεξάρτητα, εμπλέκονται στη διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικά με την βέλτιστη χρήση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία (π.χ. ημερίδες και σεμινάρια ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, χρήσης του e-school, χρήσης των υπηρεσιών του ΠΣΔ από τους εκπαιδευτικούς, διάδοσης λογισμικού ΕΛ/ΛΑΚ κ.α.)

Πιστεύουμε ότι η ύπαρξη των ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ είναι προς όφελος των Σχολικών Μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης επειδή στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς που έχουν:
• τεχνική κατάρτιση και εμπειρία ετών
• επιμορφωθεί σε εξειδικευμένα Σεμινάρια υποστήριξης πληροφοριακού εξοπλισμού που οργανώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια
• έχουν καθολική γνώση όλου του εξοπλισμού των Σχολικών Μονάδων που υποστηρίζουν
• έχουν εφαρμόσει πρωτοποριακές λύσεις προς όφελος των Σχολικών Μονάδων, όπως η αξιοποίηση παλιού εξοπλισμού σε περιβάλλοντα Thin Clients.

Η παροχή υπηρεσιών τεχνικής, συμβουλευτικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης από τα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ εκτός από τα έμμεσα οφέλη της αποτελεσματικότερης και ασφαλέστερης στήριξης, ωφελεί το Δημόσιο και άμεσα οικονομικά μια που οι δωρεάν προσφερόμενες υπηρεσίες τεχνικής στήριξης μπορούν να κοστολογηθούν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ετησίως.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ
——————————————
Σήμερα που οι ΤΠΕ αποτελούν βασικό μοχλό εκσυγχρονισμού της δημόσιας εκπαίδευσης και διοίκησης, ο ρόλος των ΚΕΠΛΗΝΕΤ είναι εξαιρετικά κρίσιμος για την αποτελεσματική μετάβαση στο λεγόμενο «Ψηφιακό Σχολείο» και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό για την αναβάθμισης των υπηρεσιών των ΚΕΠΛΗΝΕΤ καθώς και της παράκαμψης των σημερινών δυσλειτουργιών προτείνονται τα ακόλουθα:
1. Η αύξηση του στελεχιακού δυναμικού των ΚΕΠΛΗΝΕΤ, κρίνεται εξαιρετικά σημαντική ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις τους. Πιο συγκεκριμένα προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση είναι:
• αύξηση των στελεχών ανά ΚΕΠΛΗΝΕΤ με την τοποθέτηση επιπλέον Τεχνικών Υπεύθυνων.
• θέσπιση θέσης τοπικού συνεργάτη ΚΕΠΛΗΝΕΤ για τις απομακρυσμένες περιοχές όπου η μετακίνηση είναι προβληματική. Οι τοπικοί συνεργάτες θα μπορούσαν να είναι διαμένοντες και υπηρετούντες καθηγητές ΠΕ19-20 στα σχολεία της περιοχής με μια αντίστοιχη μείωση διδακτικού ωραρίου.
• θέσπιση θέσης υπευθύνου μηχανοργάνωσης στα σχολεία. Η υφιστάμενη κατάσταση προκαλεί διάχυση των ευθυνών με αποτέλεσμα την δυσκολότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
2. Αναγκαιότητα αποτελεί η καθιέρωση διαρκών δράσεων επιμόρφωσης και επικαιροποίησης γνώσεων ΤΠΕ σε εκπαιδευτικούς. Τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ μπορούν με τη κατάλληλη υποστήριξη και χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές των σχολείων, να αναδειχτούν σε φορείς προώθησης επιμορφωτικών δράσεων τόσο οργανωτικά όσο και ως πολλαπλασιαστές γνώσεων μειώνοντας έτσι το ψηφιακό χάσμα (skills gap) στο χώρο της εκπαίδευσης, χωρίς ουσιαστικό κόστος.
3. Η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των ΚΕΠΛΗΝΕΤ, η οποία είναι παρωχημένη, και η εξασφάλιση των πόρων και των κατάλληλων συνθηκών για αποτελεσματική τεχνική στήριξη (αναλώσιμα, ανταλλακτικά, εργαλεία) είναι πολύ σημαντική για την ομαλή τους λειτουργία. Επίσης, η βελτίωση της διαδικασίας διάθεσης οδοιπορικών ή εναλλακτικά η παραχώρηση χρήσης υπηρεσιακών οχημάτων για την μετακίνηση των τεχνικών στην περιφέρεια, θα διευκόλυνε σημαντικά την παροχή υποστήριξης στις απομακρυσμένες περιοχές.
4. Η συμμετοχή των ΚΕΠΛΗΝΕΤ στον σχεδιασμό των δράσεων προώθησης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση κρίνεται πολύ σημαντική καθώς μπορούν να μεταφέρουν την εμπειρία της καθημερινότητας του σχολικού περιβάλλοντος και να συνεισφέρουν στην αποδοτικότερη εφαρμογή τους.
5. Να καθοριστεί σαφώς ο ρόλος των ΚΕΠΛΗΝΕΤ και το πλαίσιο λειτουργίας τους στο σχεδιαζόμενο «Ψηφιακό Σχολείο», μέσω μιας νέας εγκυκλίου για τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ που θα λαμβάνει υπόψη όλα τα παραπάνω ζητήματα και θα διευκρινίζει όλα τα θέματα λειτουργίας των (π.χ. αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, συνεργασία με Συμβούλους Πληροφορικής, συμμετοχή σε δράσεις και επιτροπές, δυνατότητα συμμετοχής στα ΚΕΠΛΗΝΕΤ ασκούμενων απόφοιτων από ΑΤΕΙ, κ.α.)
6. Επίλυση των θεσμικών ζητημάτων που αφορούν τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ και τα οποία για χρόνια δεν έχουν τύχει αντιμετώπισης. Τα βασικότερα από τα αιτήματα αναφέρονται σε υπόμνημα που έχει σταλεί ήδη στο Υπουργείο Παιδείας («Υπόμνημα των Κε.Πλη.Νε.Τ της Ελλάδος, με αρ. πρωτ: 32/29-03-2010)

Πιστεύουμε ότι, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης έχει σαν προϋπόθεση τη μετάβαση στο «Ψηφιακό Σχολείο» και την ολοκληρωμένη χρήση των ΤΠΕ τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και στο διοικητικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό πολύτιμο εργαλείο αποτελεί ο θεσμός των ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ ο οποίος χρήζει άμεσης αναβάθμισης για να μπορέσει να επιτελέσει ουσιαστικά το ρόλο του. Σε αντίθετη περίπτωση, οποιοσδήποτε σχεδιασμός που δεν θα συμπεριλαμβάνει μια στιβαρή δομή τεχνικής, συμβουλευτικής και επιμορφωτικής υποστήριξης ή οποία να λειτουργεί κοντά στα σχολεία, είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ (Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β’ επιπέδου.

Στα προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπεδου, που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Μαΐου – Ιουλίου 2011 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ), μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, των κλάδων της επιμόρφωσης Β’ επιπέδο εκτός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α’ επιπέδου δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση αυτή

Για πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα, τις αιτήσεις συμμετοχής, τις σχετικές προθεσμίες κλπ., παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην παρούσα Πύλη ενημέρωσης και Συνεργασίας Β’ Επιπέδου:

http://b-epipedo2.cti.gr

Εγκατάσταση Νέων Πιστοποιητικών ΠΣΔ

Στο πλαίσιο ανανέωσης της υπηρεσίας ψηφιακών πιστοποιητικών του ΠΣΔ και για την ορθή λειτουργία της Εφαρμογής Γραμματειακής Υποστήριξης του eSchool, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το νέο πιστοποιητικό της Αρχής Πιστοποίησης του ΠΣΔ ( http://ca.sch.gr ) επιλέγοντας το σύνδεσμο με τίτλο “Πιστοποιητικό Αρχής Πιστοποίησης” (μεγάλο πράσινο κουμπί). Λεπτομερείς οδηγίες για αυτό θα βρείτε στην τεκμηρίωση της εφαρμογής ( http://ca.sch.gr/help/help.html#I.2 ).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.

Ψηφιακό Σχολείο – Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα

Η δημιουργία του Ψηφιακού Σχολείου αποτελεί υψηλή προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και είναι βασικό συστατικό του Νέου Σχολείου. Η βασική πρόκληση που καλείται αυτό να αντιμετωπίσει σήμερα είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων, αλλά και στη σχολική ζωή ευρύτερα.

Στα πλαίσια των παραπάνω, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανέπτυξε:

  1. Ψηφιακή πλατφόρμα που τέθηκε σε λειτουργία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://digitalschool.minedu.gov.gr/, όπου υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή όλα τα μαθήματα Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.
  2. Τον ιστότοπο «Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές – Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα», με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκτός από τη σελίδα των μαθημάτων στο http://digitalschool.minedu.gov.gr/, τα βοηθήματα θα παρέχονται ξεχωριστά και στη σελίδα www.study4exams.gr.

Τα Ψηφιακά Βοηθήματα σκοπεύουν να προσφέρουν ένα συμπληρωματικό, ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πρόσβασης των μαθητών σε χρήσιμο υποβοηθητικό υλικό, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες προετοιμασίας  τους,  εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και σε όλα τα μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τις Σχολικές Μονάδες αρμοδιότητάς σας σχετικά με τα παραπάνω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Δελτίο τύπου της ΠΕΚΑΠ

Δελτίο τύπου της ΠΕΚΑΠ

http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=229

Συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 22/2/2011 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. με την υφυπουργό Παιδείας κα. Ε. Χριστοφιλοπούλου, παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Β. Κουλαϊδή, υπεύθυνου για το σχεδιασμό του νέου σχολείου, ο οποίος και ενημέρωσε απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. για το θέμα της Πληροφορικής στο Λύκειο και γενικά για το σχεδιασμό του νέου σχολείου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διατύπωσε τη γενική θέση ότι δεν πρέπει να βλέπουμε αποσπασματικά το θέμα της Πληροφορικής στο Λύκειο αλλά συνολικά σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και θεωρεί ότι με τα μέτρα που παίρνει η Πληροφορική στην εκπαίδευση γενικά αναβαθμίζεται αναφέροντας ότι συνολικά οι ώρες των μαθημάτων Πληροφορικής αυξάνονται, συνυπολογίζοντας και το Δημοτικό σχολείο.


Συγκεκριμένα ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και απαντώντας στα βασικά αιτήματα της Π.Ε.ΚΑ.Π., που είχαν δοθεί με το υπόμνημα που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στις 15/2/2011:


1) Για το Δημοτικό: Ανάφεραν ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρχει το μάθημα της Πληροφορικής σε όλα τα Δημοτικά το οποίο συνεπάγεται και σύσταση κλάδου ΠΕ19-ΠΕ20 και οργανικών θέσεων, αλλά αυτό θα γίνει σε συνάρτηση με το μέγεθος του κάθε σχολείου και αφού πρώτα γίνει αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζεται σήμερα στα 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία.


2) Για το Γυμνάσιο: Θα ξεκινήσει, μάλλον από το επόμενο έτος, η διαδικασία πιστοποίησης για την απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού με βάση το Γαλλικό μοντέλο. Ο καθηγητής Πληροφορικής θα έχει ενεργό ρόλο στην πιστοποίηση. Δεν έχει ξεκαθαριστεί όμως από το Υπουργείο αν θα υπάρξει αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής.


3) Για το Γενικό Λύκειο: Η διαβεβαίωση είναι ότι «η Πληροφορική δεν εξαφανίζεται». Όμως δεν θα είναι μάθημα γενικής παιδείας, αλλά μόνο μάθημα επιλογής και όχι σε όλες τις κατευθύνσεις. Ο γενικός σχεδιασμός είναι στο Λύκειο να μειωθούν τα μαθήματα, να υπάρχουν μόνο 4 μαθήματα γενικής παιδείας και να υπάρξει μεγάλη αύξηση της εξειδίκευσης μέσω των κατευθύνσεων από τη Β’ Λυκείου και ειδικά στη Γ’ Λυκείου.


4) Για το Τεχνολογικό Λύκειο: Δόθηκε η υπόσχεση ότι θα ενημερωθούμε πριν την κυκλοφορία του όποιου σχεδίου.


Η προκήρυξη για τις 420 θέσεις Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-2 ΕΩΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Περισσότερα κλικ στον σύνδεσμο

σύνδεσμος

Από την http://www.esos.gr/

Windows Presentation Foundation (WPF)

Παρουσίαση που  θέμα το Windows Presentation Foundation (WPF 

Με το Visual Studio 2010 και την γλώσσα C# για την κατασκευή των εφαρμογών μας.

 Η παρουσίαση θα είναι σε αρχάριο επίπεδο. Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μανωλτζάς.

Ημέρα: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Ώρα: 9:00μμ

Διάρκεια: 1 ώρα περίπου

Για να συνδεθείτε στο event μπορείτε να πατήσετε το ακόλουθο link:

https://www.livemeeting.com/cc/microsoft/join?id=7CRK6T&role=attend

Προσοχή: Θα είναι δυνατόν να συνδεθείτε στο meeting μόνο ένα τέταρτο της ώρας πριν, και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Συμπληρώνετε όνομα και email και ξεκινάει η παρουσίαση. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να την σημειώσετε πατώντας το κουμπί Q&A του Live Meeting. Τα πιθανά ερωτήματα θα απαντώνται στο τέλος είτε κάθε ενότητας ή της παρουσίασης. Δείτε στο http://www.studentguru.gr/forums/t/4674.aspx για οδηγίες χρήσης του προγράμματος και της υπηρεσίας Live Meeting. Για να γλιτώσετε χρόνο, πριν την παρουσίαση, ελέγξτε ότι έχετε το απαραίτητο λογισμικό για να δείτε το Live meeting, πατώντας εδώ (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=90703).

Απο το StudentGuru

Πρόσκληση για επιμόρφωση εκπαιδευτών Β΄ Επιπέδου.

Επιμόρφωση για Εκπαιδευτές Β΄ Επιπέδου

Πρόσκληση για επιμόρφωση εκπαιδευτών   Β΄ Επιπέδου.

Για την  εγκύκλιο http://1grde.mag.sch.gr/plinet/blog_files/epimo_pake_requests1.pdf

Ημ Εν 16/2/2011  Ημ. Λήξεις 3/3/2011

Copyright © ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ 1 Γραφείου Δ.Ε Μαγνησίας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση