ΓΕΩΡΓΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1. Φυτική παραγωγή (μέλι, ελιά, αμπέλι, βότανα, ψωμί, φρούτα, κηπευτικά, ξηροί καρποί
2 Ζωική παραγωγή (γάλα, κρέας, μετάξι, αλιεύματα..)
3. Βιοκαύσιμα
4. Γεωργία και φυσικοί πόροι
5. Γεωργία, οικονομία, εμπόριο
6. Αγροτικές κοινωνίες (πληθυσμός, κοινωνική οργάνωση, συνήθειες?)
ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
1. Μορφές γεωργίας (Χημική Βιολογική, Ολοκληρωμένη, Φυσική καλλιέργεια)
2. Γεωργική βιοποικιλότητα (γενετικό υλικό)
3. Γεωργία και υδάτινα συστήματα (κατανάλωση νερού, ρύπανση, ευτροφισμός..
4. Γεωργία και ενεργειακή κατανάλωση
5. Επιπτώσεις της γεωργίας στο έδαφος, το νερό, την ατμόσφαιρα
6. Γεωργία και φαινόμενο θερμοκηπίου
7. Γεωργικά απορρίμματα (βιομάζα, compost, επιπτώσεις..)
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
1. Η Αρχαία Ελληνική Διατροφή
2. Η Μεσογειακή Διατροφή στο κατώφλι του 21ου αιώνα
3. Διαιτητικοί κανόνες στις μεγάλες θρησκείες
4. Η Γεωργία και η Διατροφή στην Τέχνη (ζωγραφική, μουσική, κινηματογράφος, λογοτεχνία, παραμύθια?)
5. Διατροφή και τουρισμός- γαστρονομικός, αγροτουριστικός τουρισμός
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
1. Διατροφή χτες και σήμερα
2. Διαχείριση διατροφικών κρίσεων
3.Σήμανση υλικών συσκευασίας: Η αντίληψη των καταναλωτών
4. Βιο-λογική διατροφή
5. Διατροφή , διαφήμιση, ΜΜΕ
6. Παγκόσμια επισιτιστική κρίση
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
1. Διατροφική ασφάλεια (Μεταλλαγμένα τρόφιμα, αντιβιοτικά, τεχνολογία τροφίμων, χημικά πρόσθετα,
2. Σχολικά κυλικεία
3. Διατροφή και αθλητισμός, Συμπληρώματα διατροφής
4. Υποσιτισμός, υπερσιτισμός
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.