“Παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης”

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης, τις ημέρες αυτές μιλήσαμε με τα παιδιά για την έννοια και την σημασία της αποταμίευσης, γνωρίσαμε την χρήση των χρημάτων και την αξία τους και χωρίσαμε τα διάφορα αγαθά σε αυτά που αγοράζονται και σε αυτά που έχουν ανεκτίμητη αξία και τα κερδίζουμε με προσπάθεια και όχι με λεφτά.

Παίξαμε στη γωνιά με το μαγαζάκι μας παιχνίδια ρόλων και γνωρίσαμε πως λειτουργεί ένας πελάτης και πως ένας πωλητής.

Διαβάσαμε σχετικές ιστορίες και είδαμε βίντεο για να γνωρίσουμε περισσότερα και στο τέλος φτιάξαμε κουμπαράδες για να ξεκινήσουμε τη δική μας αποταμίευση.

collage 23

“Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940”

Στις 27 Οκτωβρίου 2023, στον χώρο του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι μικροί μας μαθητές  σε συνεργασία με τα παιδιά της Γ’ και Δ’ τάξης του Δ. Σ. Πενταλόφου, τίμησαν την ημέρα μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια που αφορούσαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

collage 16

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαν σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ξεκινώντας με τον εκκλησιασμό στην κεντρική εκκλησία του χωριού, εν συνεχεία στην κατάθεση των στεφάνων στο ηρώο και τέλος, στην μαθητική παρέλαση μαζί με τους μαθητές του Δ. Σ. Πενταλόφου.

collage 15

Και του χρόνου με υγεία!

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας λόγω των πλημμυρών και των συνεχόμενων καταστροφών στην περιοχή, το Νηπιαγωγείο και το Δ. Σ. Πενταλόφου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων συγκέντρωσαν με τη βοήθεια των μαθητών, αλλά και των κατοίκων του χωριού, είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στις πληγείσες περιοχές. Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες των μαθητών μας και όσους συνέβαλαν να γίνει αυτό πράξη! Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στον ιδιοκτήτη του super market “Proton” που ανέλαβε τη μεταφορά των ειδών που συλλέχθηκαν.

collage 6 1