“Χριστουγεννιάτικη γιορτή”

Με ιδιαίτερη χαρά κι ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας! Οι μαθητές μας μαζί με τα παιδιά της Α’ και Β’ τάξης του Δ. Σ. Πενταλόφου έχοντας δουλέψει πολύ κοπιαστικά, παρουσίασαν την διασκευή του γνωστού έργου των αδερφών Κατσιμίχα “Η αγέλαστη πολιτεία”, με την χρήση της τεχνικής του Black Light.

collage 27

Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε μπουφές για μικρούς και για μεγάλους, προσφορά  από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά του σχολείου!

collage 30

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπρόσωπους του Δήμου κα Γούργαρη και κ. Σωτηρακόπουλο που μας τίμησαν με την παρουσία τους στη σημερινή μας εκδήλωση, καθώς και όλο τον κόσμο που παρεβρέθηκε.

collage 46

 

collage 47

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!

“Πρόσκληση για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!”

Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, που θα γίνει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 στις 6:00 μ.μ.  Να είστε όλοι εκεί!  Το μυστήριο πρέπει να λυθεί…
Πρόσκληση

“Το παπάκι Πάει..!”

Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων από τον 1ο θεματικό κύκλο (Ζω καλύτερα – Ευ ζην /Αυτομέριμνα και πρόληψη, Ψυχική υγεία) επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το πρόγραμμα «Το Παπάκι Πάει», το οποίο έχει σχεδιαστεί από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και αφορά στις παιδικές εξαφανίσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ένα παιδί εφόσον χαθεί. Το ίδιο το πρόγραμμα δίνει με πολύ όμορφο τρόπο στους μικρούς μαθητές να αντιληφθούν τον κίνδυνο που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν, εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο και τους διδάσκει μέσα από σενάρια, τεχνικές και τρόπους να διαχειριστούν σωστά μία ανάλογη κατάσταση.

Η ατομική κούκλα γίνεται βοηθός του κάθε παιδιού και το βοηθά να καταλάβει αλλά και να εκφραστεί μέσα από τις δραστηριότητες. Ενώ παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τις ιστορίες που τους παρουσιάζονται από το παπάκι και φτιάχνουν τα δικά τους σενάρια.

IMG 20221130 121708

Συνδυαστικά με το πρόγραμμα, υλοποιήθηκαν σχετικές δράσεις που είχαν σαν αποδέκτες τους γονείς των παιδιών. Σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό της  Α’ τάξης και με την υποστήριξη της ψυχολόγου και της κοινωνικής λειτουργού του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου, οργανώθηκε μία επιμορφωτική ημερίδα όπου οι γονείς ενημερώθηκαν γύρω από το θέμα και εκπαιδεύτηκαν στην υιοθέτηση σεναρίων και τεχνικών για την υποστήριξη των παιδιών τους.

collage 38

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ