RoboGirls poster

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ “ROBOGIRLS”: ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Χωρίς κατηγορία

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει Ημερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 «RoboGirls: empowering girls in STEAM through robotics and coding» (Grant Agreement number: 2020-1-HR01-KA201-077760), με θέμα: «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+“Robogirls”: Καινοτόμες Διδακτικές Πρακτικές και Προτάσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ώρες 9:00 έως 14:00

στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

(Λ. Βασ. Σοφίας 127)

 

Η επιμορφωτική εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα οφέλη από την εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών πρακτικών και δράσεων, στο πλαίσιο του  Προγράμματος «RoboGirls» και στην ανταλλαγή γνώσεων και διδακτικών εμπειριών. Υπό αυτό το πρίσμα, θα παρουσιαστεί η επιστημολογία STEM, οι συνδέσεις των επιστημονικών πεδίων και η προαγωγή της υπολογιστικής σκέψης. Θα αναδειχτεί η σημασία της ενδυνάμωσης των γυναικών για την ενεργητική συμμετοχή τους στα επιστημονικά πεδία STEM. Επίσης, θα παρουσιαστούν διδακτικές προσεγγίσεις και τεχνολογικά μέσα για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δραστηριοτήτων STEM από εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές  σε συσχέτιση με την ψηφιακή εργαλειοθήκη, που έχει αναπτυχθεί στο έργο “Robogirls”. Τέλος, θα προταθούν διδακτικές εμπειρίες και επιλεγμένες δραστηριότητες, οι οποίες στοχεύουν στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον ψηφιακό τομέα και ενισχύουν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των κοριτσιών στον χώρο του STEAM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά) μέσω της χρήσης τεχνολογικών εργαλείων.

Την ενημερωτική/επιμορφωτική Ημερίδα, δύνανται να την παρακολουθήσουν στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την προϋπόθεση ότι δεν θα παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Για την καλύτερη οργάνωση της Ημερίδας και λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων  παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, μέχρι τo Σάββατο 26-11-2022 και ώρα 23:59, στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής:

 

https://forms.gle/dafhjtVxo7TU65hW9

 

Οδηγίες για τον τρόπο πρόσβασης στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ θα βρείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση :

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ | Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (pasteur.gr)

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+“Robogirls” :

  • Ιστοσελίδα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Αττικής:

https://pdeattikis.gr/EU/

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *