Αρχική » λογισμικά » Ανακαλύπτω τις Μηχανές

Ανακαλύπτω τις Μηχανές

Το Ανακαλύπτω τις Μηχανές παρουσιάζει τις επιστημονικές αρχές στις οποίες βασίζεται η λειτουργία διαφόρων μηχανών. Παρέχει επίσης ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για διάφορες εφευρέσεις και εφευρέτες. Οι πληροφορίες του τίτλου παρουσιάζονται μέσα από το ακόλουθο μενού.
Σχολείο μαμούθ: Ο χρήστης επιλέγει μια επιστημονική αρχή και του παρουσιάζονται διάφορες δοκιμασίες. Η πρόοδος του χρήστη καταχωρείται και φυλάγεται με το όνομα που έχει δώσει στην αρχή.
Βιβλίο προόδου: Ανάλογα με το όνομα που δίνεται στην αρχή φυλάγονται πληροφορίες σχετικές με την πρόοδο του χρήστη σε σχέση με το υλικό του τίτλου.
Ψηφιακή περιοχή: Παρουσίαση θεμάτων που σχετίζονται με τη σύγχρονη πληροφορική τεχνολογία.
Αποθήκη: Η «αποθήκη» χρησιμοποιείται ως συμβολισμός. Όλες οι μηχανές του τίτλου παρουσιάζονται στην εικόνα της αποθήκης. Κάνοντας κλικ στη μηχανή που θέλει, ο χρήστης μπορεί να δει συνοπτικά πληροφορίες για αυτή.
Μηχανές: Αλφαβητική παρουσίαση των μηχανών.
Αρχές: Γραφικό μενού που περιλαμβάνει τις επιστημονικές αρχές.
Ιστορία: Παρουσίαση όλων των εφευρέσεων του τίτλου σε μια ιστορική γραμμή.
Εφευρέτες: Γραφικό και αλφαβητικό μενού που περιλαμβάνει τους εφευρέτες
Επιλογές: βασικές ρυθμίσεις, εκτύπωση, πρόσβαση κατευθείαν σε αρχεία εικόνων, ήχων και βίντεο.

Πλεονεκτήματα 
Η παρουσίαση των μηχανών γίνεται με την αξιοποίηση πολυμέσων (video, animation, ήχοι , εικόνες). Η πλοήγηση είναι απλή και υπάρχει δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του διαθέσιμου υλικού (φωτογραφίες, ήχοι, animation, video κλπ).
Το «Ανακαλύπτω τις μηχανές» είναι ένα λογισμικό αναφοράς. Είναι μια αρκετά καλή πηγή πληροφοριών και οπτικοακουστικού υλικού. 

Η αξιοποίηση του λογισμικού μπορεί να γίνει στην τάξη με ένα ή περισσότερους ΗΥ.
Στην περίπτωση του ενός ΗΥ μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος στο οποίο γίνεται αναφορά σε περιεχόμενο (μηχανές, επιστημονικές αρχές ή εφευρέσεις) να συμπεριληφθεί η πλοήγηση του «Ανακαλύπτω τις μηχανές».
Εναλλακτικά θα μπορούσε σε τάξεις με περισσότερους υπολογιστές ο δάσκαλος να οργανώσει κάποια διερεύνηση που θα γίνει ομαδικά και θα έχει ως στόχο την παρουσίαση π.χ. κάποιας εφεύρεσης σχετικής με την επιστημονική αρχή ή το φαινόμενο που εξετάζεται στο μάθημα της επιστήμης.


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση