Δημοσιεύθηκε στην Εργασίες μαθητών, Χωρίς κατηγορία

Το αγαπημένο μου ηλεκτρονικό παιχνίδι

Τα παιδιά με κέφι και φαντασία παρουσίασαν τα αγαπημένα τους ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ας τα απολαύσουμε!!



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Εργασίες μαθητών, Χωρίς κατηγορία

Συμμετοχή της τάξης μας στο πρόγραμμα Οδυσσέας του Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το σχολείο μας εντάχθηκε στο δίκτυο σχολείων Οδυσσέας του Πανεπιστημίου Κρήτης.Σκοπός του προγράμματος Οδυσσέας είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στο πλαίσιο της Σχολικής ΕξΑΕ. H Στ΄τάξη του σχολείου μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Οδυσσέας που φέτος γίνεται 20 ετών και για πρώτη φορά τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου.Το φετινό θέμα του προγράμματος Οδυσσέας είναι: Ζητείται ελπίς στην μετά Covid-19 εποχή. 

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Οδυσσέας” οι μαθητές της Στ΄τάξης και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Παναγιωτίδου και κ. Χωριανοπούλου , θα συνδεθούν μέσω τηλεδιάσκεψης με την ΣΤ1΄τάξη του 13ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ηρακλείου Αττικής, θα ανταλλάξουν απόψεις , θα συνεργαστούν και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ψηφιακές ιστορίες με θέμα:

Τα παιδιά έγραψαν και ζωγράφισαν τις προσδοκίες , που θα αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους από το πρόγραμμα. Ας πάρουμε μια γεύση.

 

Δημοσιεύθηκε στην Γλώσσα Στ, Χωρίς κατηγορία

Δρόμο παίρνω….δρόμο αφήνω

 

Λέξεις για αντιγραφή και ορθογραφία:

Τροχαία, συνοφρυωμένος, συντετριμμένος, απέξω και ανακατωτά, σύσκεψη, συνέδριο, ανασκουμπωθούμε, φιλοτιμηθήκαμε, προτεραιότητα, μοτοσικλετιστές, δίτροχο, φυλλάδιο, διασταύρωση

Απαντήστε στις ερωτήσεις της σελίδας 71 της άσκησης 1 στο τετράδιό σας και επίσης να γράψετε την άσκηση 4.

Στην παρακάτω εφαρμογή εκπαιδευτικό υλικό για την κυκλοφοριακή αγωγή

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάζω το ε-book Ο ποδηλατάκιας

https://www.flipbookpdf.net/web/site/a63814eaeddb9152deecfd4a88c6d483b2d5e503202102.pdf.html

Ηλεκτρονικό κουίζ

http://daskalosa.eu/glossa_st/quiz/glossa/synonima/index.html

Δημοσιεύθηκε στην Γλώσσα Στ, Εκπαιδευτικό Υλικό

Mε λένε Σόνια

To σημερινό  μας  κείμενο  μας  μιλάει  για  μια γάτα   τη Σόνια   η  οποία   μάς αφηγείται την περιπέτειά της. Όλα ξεκίνησαν, όταν ένας περίεργος γείτονας, ο κύριος Ντίνος, έβαλε φωτιά, για να κάψει τα ξερόχορτα του κήπου του στη διπλανή  μονοκατοικία  που  μένει. Έφυγε όμως για ψώνια, πριν σιγουρευτεί ότι η φωτιά είχε σβήσει κι έτσι, όσο έλειπε, αναζωπυρώθηκε. Η Σόνια, που τα έβλεπε όλα αυτά, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, για να σώσει το αγαπημένο της πεύκο.  Η ιδιοκτήτριά της, η κυρία Μαρία, άκουσε τις φωνές της και ειδοποίησε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Η φωτιά έσβησε, πριν πάρει διαστάσεις και όλοι παίνεψαν τη Σόνια και περισσότερο απ’ όλους, ο κύριος Ντίνος.

 

Συγγραφέας : 

H Mπέσση Λιβανού γεννήθηκε στην Tρίπολη, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια. Σπούδασε φιλολογία και διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Eργάστηκε ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών, αρθρογραφώντας παράλληλα σε ξενόγλωσσα περιοδικά. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: H μπαλάντα του Hγέτη (A’ έκδ. Eκδόσεις Δόμος, B’ έκδ. με τον τίτλο Mια ζωή δε φτάνει Eκδόσεις Kαστανιώτη), Τα μεγάλα κορίτσια δεν κλαίνεMόνο στα όνειραTαξιδιώτισσα του ανέμουXωρίς πυξίδα, καθώς και το Mε λένε Σόνια, μυθιστόρημα για παιδιά, όλα από τις Eκδόσεις Kαστανιώτη. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στον Eλίτροχο, στη Nέα Eστία, στην Eυθύνη κ.α.

Γραμματική του μαθήματος στην παρακάτω παρουσίαση.

https://sway.office.com/8TPQA6U3OZeNkwQH?ref=Link

Για να δείτε την παρουσίαση πατάτε πάνω δεξιά εκεί που λέει ¨Αναπαραγωγή¨.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Καλημέρα κόσμε!

Αγαπητά παιδιά σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό μας χώρο!!! Εδώ θα δημοσιεύονται οι εργασίες σας, οι δραστηριότητες που κάνουμε στην τάξη. Τα προγράγραμματα που πραγματοποιούμε και φυσικά ότι θέλετε εσείς να προβάλλουμε. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Καλό μας ταξίδι λοιπόν.