Η βιβλιοθήκη του σχολείου είναι μια από τις βιβλιοθήκες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των ενεργειών 1.3.γ και 1.4.β για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες (Σ.Β.) του ΥΠΕΠΘ οι οποίες αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία συνολικά 500 σχολικών βιβλιοθηκών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο χώρο αντίστοιχων σχολικών μονάδων, με ισόρροπη γεωγραφική κατανομή σε όλη τη χώρα. Το έργο άρχισε το 1996 και χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους και από το Β’ ΚΠΣ (Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης).
Οι πρώτες 50 βιβλιοθήκες στελεχώθηκαν από βιβλιοθηκονόμους και αποτέλεσαν την πιλοτική εφαρμογή της ενέργειας. Δημιουργήθηκαν από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Οι υπόλοιπες 450 (μία εκ των οποίων είναι και η βιβλιοθήκη μας) στελεχώθηκαν με εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπαίδευσης και αποτέλεσαν την ανάπτυξη του έργου. Η υλοποίησή τους έγινε από Ανώτατα ή Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ – ΤΕΙ), από τον ΟΣΚ, το ΕΙΝ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).
Το πανεπιστήμιο Ρεθύμνου συνδράμοντας ενεργά στην εφαρμογή των ενεργειών 1.3.γ και 1.4.β για τις σχολικές βιβλιοθήκες με το έργο «ΚΝΩΣΣΟΣ», συνεπικουρούμενο από τον ΟΣΚ, το ΥΠΕΠΘ και το ΕΚΤ, δημιούργησε 31 βιβλιοθήκες σε σχολεία της Δ/θμιας Εκπαίδευσης στο νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ,ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΧΑΝΙΩΝ.
Το έργο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας παραδόθηκε από το πανεπιστήμιο Ρεθύμνου το 2000 και στελεχώθηκε με την εκπαιδευτικό Αγγλικής φιλολογίας Ανδριώτη Αλεξάνδρα και η οποία παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τη συνταξιοδότηση της. Παρά το γεγονός ότι η κενή θέση δεν καλύφθηκε, η βιβλιοθήκη εξακολουθεί να λειτουργεί με την εθελοντική εργασία των καθηγητών του σχολείου. Για το σχολικό έτος 2014-15 τη βιβλιοθήκη έχουν αναλάβει οι καθηγήτριες Αμαργιανιτάκη Μαργαρίτα (Γερμανική φιλολογία) και Μάρκου Μαρία (φιλόλογος).

Σχολικό Έτος 2016-17

_DSC1747_DSC1744

Σχολικό Έτος 2015-16

Υπεύθυνες Βιβλιοθήκης: Αμαργιανιτάκη Μαργαρίτα, Μάρκου Μαρία

Υπεύθυνες καθηγήτριες βιβλιοθήκης: Αμαργιανιτάκη Μαργαρίτα, Μάρκου Μαρία

Υπεύθυνες καθηγήτριες βιβλιοθήκης: Αμαργιανιτάκη Μαργαρίτα, Μάρκου Μαρία

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι μια από τις καλύτερες σχολικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι μια από τις καλύτερες σχολικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα

1 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17DSC_0092α DSC_0094α DSC_0097α DSC_0099α DSC_0101αΑφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση