Άρθρα: Ιούλιος, 2017

Καλή Πρόοδο μικρά μου αστεράκια σας ευχαριστώ για τις όμορφες και δημιουργικές στιγμές που ζήσαμε μαζί Καλό Καλοκαίρι

Στεφάνια, λουλούδια και πολλά ακόμα γέμισε η τάξη μας, Μοσχοβόλησε η τάξη μας και μπήκαμε για τα καλά στο κλίμα της άνοιξης!!!   Φτιάξαμε και έναν μικρό κήπο μέσα στην τάξη μας, φυτεύοντας μέσα σε κεσεδάκια από γιαούρτι σπόρους από φακές και φασόλια. Το μικρό μας θερμοκήπιο είναι έτοιμο να δεχτεί την φροντίδα μας!!!

Ιούλ 17
02

 

Αρκετά αυτά που κάναμε, που ζωγραφίσαμε, που τραγουδήσαμε, που σχεδιάσαμε, που κόψαμε, που μυρίσαμε, που νιώσαμε για το Πάσχα!!!

    Σε μια αγέλη ελεφάντων όλοι είναι διαφορετικοί. Άλλος είναι νέος και άλλος γέρος. Άλλος είναι γεροδεμένος και άλλος αδύνατος. Άλλος πιο ψηλός και άλλος πιο χοντρός. Όλοι είναι διαφορετικοί μα έχουν το ίδιο γκρι χρώμα. Εκτός από έναν…τον Έλμερ! Ο Έλμερ δεν είναι γκρί, είναι πολύχρωμος! Είναι ένας πολύχρωμος ελέφαντας που κάνει με […]

Τα ρήματα πολύ μας παιδεύουν και μπερδευόμαστε τι να γράψουμε κάθε φορά στο τέλος αυτών των λέξεων. Ευτχώς κάποιες καρτέλες είναι μόνιμα στον πίνακα και μας βοηθούν πολύ. Στο τετράδιό μας όμως φτιάξαμε ένα ωραίο και πολύχρωμο λουλούδι με τις καταλήξεις των ρημάτων και τώρα δεν θα μπερδευόμαστε ΠΟΤΕ!!!!

Μια καταπληκτική ιδέα βρήκα στο διαδίκτυο για τα συναισθήματα και την προσάρμοσα στα δικά μας δεδομένα. Συγχωρέστε με που δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποιο site βρήκα την ιδέα…Συγχαρητήρια σε όποιον την σκέφτηκε και την υλοποίησε!!! Κοιτάξτε και μεις τι ωραία που φτιάξαμε τα ανθρωπάκια. Τα κόψαμε, τα κολλήσαμε στο τετράδιό μας και παίξαμε…πολύ παίξαμε!!!

Ιούλ 17
02

Για το κρυφό σχολειό μιλήσαμε και προετοιμαστήκαμε για την γιορτή της Εθνικής Επετείου. Όλη η τάξη μας φόρεσε τα γαλανόλευκα σημαιάκια και τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους κρυφά σχολειά.  

Ελέυθερη ώρα είπαμε να κάνουμε και να διαλέξουμε ένα θέμα μέσα στην τάξη. Οι διαφωνίες δεν άργησαν να φανούν. Δεν βρίσκαμε με τίποτα ένα κοινό θέμα. Το βρήκα …τους είπα!!!! Τα αγόρια θα διαλέξουν ό,τι θέλουν, το ίδιο και τα κορίτσια…Όλοι ενθουσιάστηκαν!! Τα αγόρια διάλεξαν τα αυτοκίνητα και τα κορίτσια τις πριγκίπισσες. Διάβασαν σχετικά βιβλία, […]