Ιούλ 17
02

Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας

Κάτω από (Χωρίς κατηγορία) από στις 02-07-2017

 

 

elmer

Σε μια αγέλη ελεφάντων όλοι είναι διαφορετικοί. Άλλος είναι νέος και άλλος γέρος. Άλλος είναι γεροδεμένος και άλλος αδύνατος. Άλλος πιο ψηλός και άλλος πιο χοντρός. Όλοι είναι διαφορετικοί μα έχουν το ίδιο γκρι χρώμα.

Εκτός από έναν…τον Έλμερ! Ο Έλμερ δεν είναι γκρί, είναι πολύχρωμος! Είναι ένας πολύχρωμος ελέφαντας που κάνει με τα αστεία του και τα παιχνίδια του τους άλλους χαρούμενους.

Ένα βράδυ όμως σκεφτόταν ότι βαρέθηκε να είναι διαφορετικός στο χρώμα από τους υπόλοιπους ελέφαντες. Έτσι βρήκε ένα θάμνο με γκρι βατόμουρα, βάφτηκε και απέκτησε ελεφαντένιο χρώμα! Κανείς δεν τον αναγνώρισε όταν επέστρεψε πίσω στο κοπάδι. Ήταν ίδιος με τους άλλους!

Όμως… κάτι ήταν διαφορετικό… Ήταν όλοι ήσυχοι και ο Έλμερ ήθελε να γελάσει! Βλέπετε η διαφορετικότητα του Έλμερ δεν ήταν το χρώμα του αλλά η προσωπικότητά του. Ήταν αυτός που χάριζε απλόχερα στους άλλους το γέλιο!

Χρώμα, ύψος, βάρος… η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι τόσο σημαντική, όσο οι προθέσεις και η προσφορά του κάθε ελέφαντα, του κάθε ανθρώπου. Ο Έλμερ άρχισε να κάνει αστεία, να ξεσηκώνει τους άλλους και όλοι τον αναγνώρισαν και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια. Καθώς γελούσαν ξέσπασε βροχή και ο Έλμερ ξεπλύθηκε.

Από τότε μια φορά το χρόνο όλοι οι ελέφαντες βαφόντουσαν πολύχρωμοι και ο Έλμερ γκρι!

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.kidsactivities.gr/%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%AD%CE%BB%CE%BC%CE%B5%CF%81-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%AD/

Εμείς προσεγγίσαμε την διαφορετικότητα και κάναμε πολύ ωραία συζήτηση!!! Να και οι δημιουργίες μας!!!Elmer's BW
Τα παιδιά χρωμάτισαν κάθε τετράγωνο με διαφορετικό χρώμα, το κόψαμε και το κολλήσαμε σε χαρτονάκι. Ιδού το αποτέλεσμα:
P9200669 P9200670

[scratch qSqQzKcr4VM]

 



Δεν επιτρέπονται σχόλια.