Learning from the Extremes

Το Έργο «Learning from the Extremes» στοχεύει στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων πρόσβασης στην ψηφιακή εκπαίδευση, ενισχύοντας την ένταξη και μειώνοντας το ψηφιακό χάσμα που υφίστανται οι σχολικές κοινότητες απομακρυσμένων περιοχών.
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ως Συντονιστής Εταίρος στο Έργο με τίτλο « Learning from the Extremes ” προέβη σε αξιολόγηση των αιτήσεων που υπεβλήθησαν από σχολικές μονάδες απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής επικράτειας. To Νηπιαγωγείο Μαλώνας επιλέχθηκε και εντάσσεται στο έργο, λαμβάνοντας χρηματοδότηση 2.995 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, ανάμεσα σε 68 υποβληθείσες προτάσεις σχεδίων δράσης για την Ελλάδα.
Με περίσσεια χαρά, και μετά από μεγάλη αναμονή, σήμερα παραλάβαμε το πρώτο και μεγαλύτερο κομμάτι του εξοπλισμού, που ευελπιστούμε να γίνει κοινό κτήμα όλης της τοπικής κοινότητας!1

Ψηφιακά παιχνίδια

Στα πλαίσια του προγράμματος ” Στα Κάστρα της Ρόδου γυρνώ και εξερευνώ” δημιουργήσαμε μια πληθώρα ψηφιακών παιχνιδιών, τα οποία πλαισιώνουν το πρόγραμμά μας. Στόχος είναι οι μαθητές να εκτελέσουν απλές ενέργειες για την ολοκλήρωση μιας εργασίας, να ενισχύσουν την σκέψη τους και τις ικανότητές τους μέσα από ψυχαγωγικά παιχνίδια, να προσεγγίσουν πράξεις πρόσθεσης, της καταμέτρησης αλλά και της φωνολογικής ενημερότητας. Μπορείτε να τα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις: