Code Week 2025- Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2025

Tα παιδιά του σχολείου μας συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2024 

που διεξάγεται από τις 11 έως τις 26 Οκτωβρίου

με την δραστηριότητα: «Μαθαίνοντας τα φθινοπωρινά φρούτα»

5 26 CW2025

Η παραπάνω εκπαιδευτική δράση του νηπιαγωγείου μας έγινε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για την εκμάθηση των φθινοπωρινών φρούτων. Η δραστηριότητα αξιοποίησε την εκπαιδευτική ρομποτική και στηρίχτηκε σε βασικές έννοιες και δεξιότητες προγραμματισμού.

Στην δραστηριότητα αυτή μετά από συζήτηση – έρευνα και κατανόηση  βασικών στοιχείων γραμμικού προγραμματισμού, το κάθε  παιδί  δημιούργησε κώδικα γραμμικού προγραμματισμού και προγραμμάτισε με αυτόν το Bee-Bot για να κινηθεί στην πίστα και περνώντας από όλα τα φθινοπωρινά φρούτα να τα μαζέψει (το κάθε παιδί τοποθετεί το φρούτο από το οποίο περνάει το Bee-Bot πάνω σε αυτό) και να τα τοποθετήσει τελικά στο καλαθάκι που κρατά το κοριτσάκι στο τέλος της πίστας.

Με αυτή την δραστηριότητα τα παιδιά απέκτησαν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού, έμαθαν να χρησιμοποιούν κώδικα  γραμμικού προγραμματισμού και να αναγνωρίζουν τα φθινοπωρινά φρούτα.

5 26 CW C