Το νηπιαγωγείο μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, συμμετέχει φέτος στην δράση που διοργανώνει το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ξάνθης με τίτλο: ΄΄Αυτό που μας ενώνει΄΄.
Η φετινή θεματική της δράσης είχε την παρουσίαση ενός μουσείου της περιοχής μας και την δυνατότητα επισκεψιμότητας και συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία. Τα παιδιά αποφάσισαν να παρουσιάσουμε το Λαογραφικό μουσείο της Ξυλαγανής που αποτελεί και το στολίδι του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής μας. Το γεγονός ότι πρόσφατα επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό μουσείο, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος των ΚΕΠΕΑ Μαρώνειας με τίτλο: Οι λαογραφικοί θησαυροί του μουσείου της Ξυλαγανής , συνέβαλλε τα μέγιστα στην απόφαση των παιδιών.
Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας συζητώντας στην ολομέλεια και καταθέτοντας τους προβληματισμούς μας, αφού διαβάσαμε το υπέροχο παραμύθι ΄΄Η Αργυρώ γελάει΄΄.
Μιας και η συζήτηση και οι δράσεις για την Ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού ήταν σχετικά πρόσφατη, οι απόψεις των παιδιών συγκινητικές, απλές και τόσο μα τόσο ΑΛΗΘΙΝΕΣ! Στα μάτια των παιδιών είναι όλα τόσο όμορφα και αληθινά ξεκάθαρα.
ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Δημιουργήσαμε την αφίσα μας!
Διαλέξαμε τις φωτογραφίες από το μουσείο και ετοιμάσαμε την υπέροχη αφίσα μας! Η απόφαση να δημιουργήσουμε μια ταινία, όπου θα παρουσιάζανε τα παιδιά το Λαογραφικό μουσείο μας, ήταν ομόφωνη.
Έτσι λοιπόν στις 2 Δεκεμβρίου 2024 στις 10:00 π.μ συνδεθήκαμε διαδικτυακά για να συμμετέχουμε και εμείς στην υπέροχη αυτή δράση, κατόπιν πρόσκλησης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ξάνθης. Όταν ήρθε η σειρά μας απευθύναμε και εμείς τον σύντομο χαιρετισμό μας σε όλους τα συμμετέχοντα σχολεία και φυσικά στους οικοδεσπότες της υπέροχης αυτής δράσης.
Η συμμετοχή του σχολείου μας υλοποιήθηκε και με την πολύτιμη συμβολή της Κας Κατερίνας Σκόνδρα, της Κοινωνικής Λειτουργού που έχουμε την χαρά να είναι στο σχολείο μας την φετινή σχολική χρονιά.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ!
ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ξάνθης για την υπέροχη δράση του.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!