Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς- 21 Ιανουαρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιανουαρίου για να θυμίσει σε όλους μας τα οφέλη της για την υγεία και την ψυχική μας ισορροπία.

Στο νηπιαγωγείο μας διαβάσαμε το παραμύθι: “Να σε κάνω μια αγκαλιά;” και μιλήσαμε για τα οφέλη της αγκαλιάς αλλά και για όλα εκείνα τα συναισθήματα που μας γεννά μια αγκαλιά. Παράλληλα συζητήσαμε και για κάποιες διαφορετικές αγκαλιές οι οποίες ενδεχομένως να μην μας γεμίζουν όμορφα συναισθήματα, αλλά αντίθετα δίνουν την θέση τους στο φόβο, την αμηχανία, την ντροπή κλπ. Επομένως συζητήσαμε για την σημασία της συναίνεσης και το δικαίωμα μας να αρνηθούμε μια αγκαλιά που δεν μας είναι ευχάριστη. Στη συνέχεια, τα παιδιά ρωτούσαν τους συμμαθητές τους αν επιθυμούν να αγκαλιαστούν, και μοίρασαν αγκαλιές απλόχερα μεταξύ τους.

Έπειτα, το κάθε παιδί έκανε μια ατομική κάρτα για να την προσφέρει σε εκείνα τα πρόσωπα που θα ήθελε να αγκαλιάζει συχνότερα και τέλος, φτιάξαμε ένα χαρτί που γράφει “Δωρεάν αγκαλιές” και έχει κολληθεί σε εμφανές σημείο στην τάξη, όπου τα παιδιά όποια στιγμή νιώσουν την ανάγκη μπορούν να κόψουν ένα χαρτάκι και να ζητήσουν ή να προσφέρουν μια αγκαλιά από τους συμμαθητές τους.

εικόνα Viber 2025 01 24 09 42 15 001 εικόνα Viber 2025 01 24 09 42 14 513 εικόνα Viber 2025 01 24 09 42 14 307

 

 

Καλώς Ήρθες 2025!

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας, καλώς όρισαν το 2025 με πολλές ευχές και όμορφες δραστηριότητες.  Φτιάξαμε ένα ατομικό καπελάκι και μια ομαδική εργασία στην οποία διατυπώσαμε τους στόχους μας για το νέο έτος.

εικόνα Viber 2025 01 17 11 47 41 493