3η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η τρίτη μας αποστολή ήταν μια προσφορά αγάπης . Σας ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση!

 

P20202 101421 P20202 101432P11221 104255

Αποστολή #3

Αγαπητοί γονείς,
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι, ας είναι η φετινή χρονιά που θα διδάξουμε στα παιδιά μας, το πραγματικό νόημά τους που δεν είναι άλλο από την αγάπη. Αποστολή σας αυτή τη φορά, είναι να συζητήσετε με τα παιδιά σας ποια πράγματα έχουμε πραγματικά ανάγκη στην καθημερινότητά, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλοί που δεν τα έχουν. Μαζί, μπορείτε την επόμενη φορά που θα πάτε για προμήθειες να αγοράσετε μαζί τους κάτι από αυτά. Τα πράγματα που θα συγκεντρωθούν μέχρι την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε λίστα με τις ανάγκες του Συλλόγου:

● Γάλα εβαπορέ
● Λάδι
● Δημητριακά
● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ)
● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
● Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, λαδόκολλα, σακούλες απορριμμάτων, σακούλες απορριμμάτων w.c)
● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία
Με εκτίμηση
Οι Νηπιαγωγοί

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα E-twinning «Mini Christmas project»

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος E-twinning, στο οποίο συμμετέχει το Νηπιαγωγείο μας, λάβαμε μέρος στο έργο «Mini Christmas project».  Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως Λιθουανία, Ελλάδα, Κροατία, Σλοβακία, Ισπανία κ.α.

Το έργο απευθυνόταν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας  και είχε ως θέμα την ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών μέσω διαδικτύου. Οι μαθητές έπρεπε να φτιάξουν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές – τόσο στα αγγλικά όσο και στη μητρική τους γλώσσα. Επιπλέον, τα παιδιά με τους δασκάλους τους από κάθε χώρα, ετοίμασαν ένα σύντομο βίντεο με παιδιά να τραγουδούν χριστουγεννιάτικο τραγούδι ή κάλαντα. Οι νηπιαγωγοί τράβηξαν φωτογραφίες από χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις συγκέντρωσαν σε μία παρουσίαση με τίτλο «Christmas Card Album» και τις απέστειλαν για ανάρτηση στο Twin space.

ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Τα παιδιά να:
1. Μάθουν αγγλικό λεξιλόγιο που σχετίζεται με τα Χριστούγεννα (ευχές, ονόματα χωρών, τραγούδια).
2. Δημιουργήσουν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες.
3. Συνεργαστούν και  να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλους μαθητές.
4. δουν τη σημασία της αγγλικής γλώσσας ως μέσο επικοινωνίας.

2 3

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ

Στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου “Φροντίζω το περιβάλλον” των εργαστηρίων δεξιοτήτων, που υλοποιούνται κατά το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ασχολούνται με το πρόγραμμα  “Τον πλανήτη μου φροντίζω, τα δοντάκια μου βουρτσίζω, την κοιλίτσα μου γεμίζω”.  Ο σύλλογος διδασκόντων για να εμπλουτίσει τις γνώσεις των μαθητών και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα πρόληψης και υγιεινής, οργάνωσε επίσκεψη οδοντιάτρου. Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε την κυρία Χαριτίνη Σαμαρά, έπειτα από έγκριση του ιατρικού συλλόγου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την παρουσία της γιατρού, η οποία εξήγησε τη σημασία της φροντίδας των δοντιών, έδειξε τους τρόπους φροντίδας τους, μέσω εποπτικού υλικού και τέλος, προσέφερε σε όλους ένα πακέτο φροντίδας για τα μικρά δοντάκια!

thumbnail 1 thumbnail

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ

Ο Αίσωπος και οι μύθοι του αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα στο Νηπιαγωγείο! Οι μικροί μαθητές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τις ιστορίες του! Για αυτό το λόγο  και στο σχολείο μας κάναμε ένα μικρό αφιέρωμα στο διάσημο παραμυθά!

.jpg