Η Ελιά και το λάδι…

Με τον ερχομό του Νοέμβρη, του τελευταίου μήνα του φθινοπώρου, συζητήσαμε με τα παιδιά για τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μήνα και τις ασχολίες των ανθρώπων τόσο στα παλιά χρόνια όσο και στη σύγχρονη εποχή.

Οι μικροί «επιστήμονες»!

Οι μικροί μας «επιστήμονες», προσέγγισαν βιωματικά τις Φυσικές Επιστήμες πραγματοποιώντας πείραμα με το λάδι.

Οι μικροί μαθητές γεμάτοι περιέργεια, προσπάθησαν να προβλέψουν…. αν βάλουμε λάδι και νερό μαζί στο ποτήρι τι θα γίνει; Αν τα ανακατέψουμε καλά; Το επιχειρήσαμε… ανακατέψαμε και διαπιστώσαμε το λάδι δεν αναμιγνύεται με το νερό… το νερό ‘πάει’ κάτω και το λάδι πάνω… Γιατί το λάδι είναι πιο ελαφρύ από το νερό!

Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά απόλαυσαν τη πειραματική διαδικασία, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα και το χάρηκαν πολύ!!!

πειραμα 1πειραμα 2

ΤΟ ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ

Κατά τη διάρκεια της θεματικής ενότητας «Η Ελιά και το Λάδι», τα παιδιά του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν δραστηριότητες με όλες τους τις αισθήσεις.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μυθολογία, την τέχνη και τα εικαστικά, προσέγγισαν το λιομάζωμα και τη διαδικασία παραγωγής λαδιού.

Φτιάχνουμε ελαιόψωμο!

 Στα πλαίσια της διερεύνησης του θέματος της ελιάς προσπαθούμε με βιωματικό τρόπο να προσεγγίσουμε έννοιες των μαθηματικών, των αισθητηριακών δεξιοτήτων και της ανάπτυξης του προφορικού λόγου. Τα παιδιά αναζητούν τη συνταγή του ελαιόψωμου στο διαδίκτυο, την αντιγράφουν, τη μαγειρεύουν και στο τέλος τη δοκιμάζουν!!! Δεν περίσσεψε ούτε κομμάτι!!!
ελαιοψωμο ελαιοψωμο 2 ελαιοψωμο 3 ελαιοψωμο 4 ελαιοψωμο 5   εικόνα Viber 2023 11 30 16 55 18 857 εικόνα Viber 2023 11 30 16 55 34 321