ΟΙ ΓΙΟΡΤΟΥΛΕΣ ΜΑΣ! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της  με όσα μας έδωσε, με όσα μάθαμε και με όσα ζήσαμε στο νηπιαγωγείο μας! Καλό καλοκαίρι με μερικά στιγμιότυπα από τις γιορτούλες μας!

Τμήμα 2: “Η γιορτή του Κλήδονα”

γιορτη 2 γιορτη 1

Τμήμα 1 και 3: “Γίνε μαζί μου παιδί”

1719570030791 1719570030771

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗ:”ΤΟ ΚΡΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ”

Έφτασε και η τελευταία μας εκπαιδευτική επίσκεψη για τη σχολική αυτή χρονιά στις 4 Ιουνίου! Επισκεφθήκαμε το μουσείο του Λυχνοστάτη στη Χερσόνησο, ένα μουσείο φυσικής ιστορίας και πολιτισμού της Κρήτης με παραδοσιακές κατοικίες και εργαστήρια. Εκεί  παρακολουθήσαμε το  πρόγραμμα:  “Το κρινάκι της θάλασσας επιστρέφει στις ακτές”, ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής, που έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με αυτό το προιστορικό προστατευόμενο είδος φυτού που έχει τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων, τη διαδικασία φύτευσής του και τους τρόπους διάσωσής του.

Παρατήρησαν στην αυλή του μουσείου το κρινάκι, ήρθαν σε επαφή με τους σπόρους του και στη συνέχεια κατεβήκαμε στην παραλία όπου ψάξαμε για κρινάκια της θάλασσας και τοποθετήσαμε γύρω τους πετρούλες  για να τα προστατεύσουμε. Τέλος, φύτεψαν και τα ίδια σπόρο από κρινάκι της θάλασσας σε κυπελάκια βάζοντας χώμα, άμμο και πετρούλες και τα πήραμε στο σχολείο μας!

κ1 κ2

 

4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ:”ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ”

Στα πλαίσια του 4ου  εργαστηρίου δεξιοτήτων με τίτλο: «Προστατέψτε το δάσος είναι πηγή ζωής», επισκεφθήκαμε το πάρκο της περιοχής μας για να κάνουμε μελέτη πεδίου. Εντοπίσαμε τα δέντρα του, τα μετρήσαμε, παρατηρήσαμε τον κορμό τους, τις ρίζες τους, τα αγκαλιάσαμε, τα χαιδέψαμε και ξαπλώσαμε κάτω από τον ίσκιο τους για να παρατηρήσουμε το φύλλωμά τους.

Επίσης, κάναμε με κηρομπογιά το αποτύπωμα του κορμού τους και συγκρίναμε τα αποτελέσματα, ακουμπήσαμε το αυτί μας στον κορμό για να ακούσουμε τους χυμούς τους και προσπαθήσαμε να σπρώξουμε έναν κορμό για να πόσο σταθερός είναι.

Χωριστήκαμε σε ομάδες και μαζέψαμε τους θησαυρούς της φύσης, όπως φύλλα, ξυλαράκια, καρπούς, καθώς και τα σκουπίδια που βρήκαμε όπως σακούλες, καπάκια, αποτσίγαρα, καπάκια αλουμινίου, καλαμάκια και πλαστικά.

Ψάξαμε και κρυμμένα ζωάκια του δάσους και αφού τα βρήκαμε, τα συγκεντρώσαμε όλα μαζί σε ένα σημείο.

Τέλος, για να αφήσουμε το δικό μας καλό αποτύπωμα μετά την επίσκεψή μας, γράψαμε και ζωγραφίσαμε σε χάρτινες ταμπέλες συνθήματα για την προστασία του δάσους και τα κρεμάσαμε περιμετρικά του χώρου.

Στην τάξη, πήραμε συνέντευξη από ένα δέντρο, ζωγραφίσαμε ποίημα για το δέντρο, φτιάξαμε ομαδική αφίσα για την προστασία του δάσους, μακέτα, παίξαμε παιχνίδια με κάρτες για την αμέλεια του ανθρώπου και τι μπορεί να προκληθεί στο δάσος, είδαμε σχετικά βίντεο και κάναμε και σχετικά φύλλα εργασίας. Επίσης, φτιάξαμε με τις ζωγραφιές των παιδιών ένα ψηφιακό βιβλίο με τίτλο: “Το αγαπημένο λυκάκι που σώθηκε!”

Δ3 Δ1 Δ2Δ4

Κ2 Κ3Κ8 Κ4

Κ5 Κ7