ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α’ της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α΄ 25) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019. Πριν την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών  γίνεται η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων  στο : https://protieggrafi.services.gov.gr.

Η προσέλευση των γονέων θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού τις εργάσιμες μέρες και ώρες, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2810-230907.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Αίτηση εγγραφής (το έντυπο δίνεται από το σχολείο).
  2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας ή άλλου στοιχείου στο οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( το έντυπο δίνεται από το σχολείο και επιστρέφεται συμπληρωμένο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη).
  4. Αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. (το έντυπο δίνεται από το σχολείο).
  5. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η Διεύθυνση Κατοικίας του μαθητή (λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο οικίας η Ε1)

Για πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/nipvasilira όπου είναι αναρτημένη η εγκύκλιος των εγγραφών2023-2024 ή να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@nip-vasil.ira.sch.gr  ή στο τηλέφωνο 2810-230907.

 

Η προϊσταμένη της σχολικής μονάδας

Α.Ζέρβα

 

 

2ος ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ:”ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ”

Η δεύτερη θεματική των εργαστηρίων δεξιοτήτων αφορά την κυκλοφοριακή αγωγή και  έχει τον τίτλο: «Με το ποδήλατο στο δρόμο ασφαλώς κυκλοφορώ»

-Διαβάσαμε το βιβλίο « Καλώς τον κύριο ΚΟΚ» Και τον «Ποδηλατάκια»

-Παίξαμε αυτοκίνητα-πεζοί-ποδήλατα για να καταλάβουμε τη σημασία ενός κοινού κώδικα οδικής κυκλοφορίας ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο ο κίνδυνος ατυχήματος.

– Βάλαμε στη σωστή σειρά τις καρτέλες: Σταματώ-κοιτάζω-διασχίζω με την ανάλογη αρίθμηση

-Παρατηρήσαμε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, τα χρώματά τους, το σχήμα τους, ποια δηλώνουν απαγόρευση, ποια κίνδυνο και ποια δείχνουν ότι επιτρέπεται.

-Επίσης τονίσαμε τη σημασία της ζώνης, ότι δενόμαστε ακόμα και σε μικρές αποστάσεις γιατί η ζώνη μας δένει με τη ζωή και μάθαμε για τους φωτεινούς σηματοδότες και τα φανάρια για τους πεζούς , πότε περνάνε τα αυτοκίνητα και πότε οι πεζοί.

– Ειδικότερα για τα ποδήλατα, κάναμε γλωσσικές ασκήσεις με τα μέρη του ποδηλάτου σε καρτέλες, τα κολλήσαμε στη σωστή θέση, συζητήσαμε για τον εξοπλισμό ενός καλού ποδηλάτη: κράνος, επιγονατίδες,  επιαγκωνίδες, ανακλαστικό γιλέκο για τη νύχτα.

-Για την ασφάλεια του ποδηλάτη θα πρέπει να ελέγχονται συχνά τα φώτα, το κουδούνι και τα λάστιχα και να μη βάζουμε δεύτερο άτομο στο ποδήλατο.

– Είδαμε και φωτογραφικό υλικό  με ιστορική αναδρομή στο ποδήλατο, παρατηρώντας την κατασκευή και τα υλικά με τα οποία ήταν φτιαγμένα.

1 2 2 4

5 6 7π 5Π 5

11 2 1

1 31 4

0 Π5

1 3 2 3 3 3 4Π 5Π 52