Ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο

Η ομαλή μετάβαση των παιδιών από τη μια εκπαιδευτική βαθμίδα στην επόμενη και η υποστήριξή της μέσα από βιωματικές δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική για το σύνολο των εμπλεκομένων (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί). Στο Νηπιαγωγείο μας υπήρξε μια συστηματική και οργανωμένη συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Βαρβάρας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με σκοπό την ομαλή προσαρμογή των μαθητών. 

Ειδικότερα, διοργανώθηκαν σε συνεργασία εκδηλώσεις όπως η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και καραγκιόζη και δράσεις όπως η συμμετοχή στο πρόγραμμα ”Απλώνω Ευτυχία”, αποκριάτικος χορός καθώς και κοινοί εκπαιδευτικοί περίπατοι. Ακόμα, τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρουσίασαν στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου παράσταση κουκλοθεάτρου στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων ”Το παπάκι πάει”. 

Τις τελευταίες μέρες του σχολείου επισκεφθήκαμε ξανά το Δημοτικό Σχολείο και ξεναγηθήκαμε στο χώρο του, ενώ παρακολουθήσαμε το μάθημα της γλώσσας. Στο παρακάτω αρχείο μπορείτε να δείτε πως περάσαμε στην επίσκεψή μας!



Λήψη αρχείου

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου!