Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας και εμείς με τη σειρά μας αφιερώσαμε όλη αυτή τη μέρα σε δραστηριότητες για τους τετράποδους φίλους μας.

Στο νηπιαγωγείο μας έχουμε ήδη ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της φροντίδας, της προστασίας και των δικαιωμάτων των ζώων και με αφορμή το πρόγραμμα ”Απλώνω Ευτυχία”, η εθελοντική δράση που υιοθετήσαμε αφορούσε την παροχή τροφής στα αδέσποτα γατάκια της αυλής του σχολείου μας. Για αυτό το λόγο και αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τις φιλοζωικές οργανώσεις και τη δράση που αναπτύσσεται στην τοπική μας κοινότητα.

Ξεκινήσαμε λοιπόν διαβάζοντας το παραμύθι ”Τα αδεσποτάκια” της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη και συζητήσαμε για τις δράσεις μιας φιλοζωικής οργάνωσης και προβληματιστήκαμε για τους πόρους, τον χρόνο, τον κόπο αλλά και την αφοσίωση και την αγάπη όσων ανθρώπων εμπλέκονται ενεργά σε φιλοζωικές οργανώσεις. Ακόμη, φτιάξαμε και μια αφίσα για να μας θυμίζει όλα όσα προσφέρουν στα ζωάκια που το έχουν ανάγκη. 

αρχείο λήψης                           IMG 20240412 124031

Σειρά είχε να αναζητήσουμε τη φιλοζωική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και αφού περιηγηθήκαμε στη σελίδα της στο διαδίκτυο γνωρίσαμε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει για τα αδέσποτα ζωάκια του τόπου μας. 

IMG 20240412 114742

Για όλες αυτές τις δράσεις, τα  παιδιά του νηπιαγωγείου θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα στην εν λόγω φιλοζωική οργάνωση λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μπορείτε να ακούσετε το μήνυμα των παιδιών εδώ: