Μίλα τώρα

Ενόψει της 6ης Μαρτίου, ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, το Χαμόγελο του Παιδιού πραγματοποιεί για 11η χρονιά την εκστρατεία ”Μίλα Τώρα”.

Η εκστρατεία εστιάζει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ενάντια στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και στον εκφοβισμό έχοντας στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία. Όλες οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ». 

Το Νηπιαγωγείο μας με τη σειρά του στέλνει τραγουδώντας το δικό του μήνυμα και υψώνει τη φωνή του ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Το τραγούδι των παιδιών συνόδευσε με το ακορντεόν ο συνάδελφος μουσικός κ. Βαμβακάς Γιάννης, τον οποίο και ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθειά του.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι των παιδιών.

 

Ακόμη, συμμετέχουμε στην πανελλαδική δράση ”Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια”, την οποία οργάνωση το τμήμα νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Επάνω σε μπαλόνια γράφουμε συμπεριφορές που συνιστούν σχολική βια και εκφοβισμό και τα σπάμε με πινέζες. Το σπάσιμο των μπαλονιών και ο κρότος που δημιουργείται συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής στη βια.

1        2