Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων. Το μήνυμα του εορτασμού είναι η ηθική και υλική ωφέλεια αυτού που αποταμιεύει. 

Στο Νηπιαγωγείο συζητήσαμε για τη σημασία της αποταμίευσης, πως γίνεται και σε τι μας βοηθάει, ενώ γνωρίσαμε τα χρήματα του ευρώ και τα ταξινομήσαμε σε κέρματα και χαρτονομίσματα. Φτιάξαμε μια αριθμογραμμή με γουρουνάκια κουμπαράδες και βάλαμε στον κάθε κουμπαρά τόσα χρήματα όσα και ο αριθμός τους.

3            4

Διαβάσαμε το μύθο του Αισώπου ”Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας” και τραγουδήσαμε για τον κουμπαρά που μας βοηθά να αποταμιεύσουμε!

 Προβληματιστήκαμε με την ερώτηση: ”Μπορώ να αγοράσω τα πάντα με χρήματα;” , ζωγραφίσαμε τις ιδέες μας και φτιάξαμε έναν κουμπαρά διαφορετικό στον οποίο αποταμιεύσαμε όσα δεν αγοράζονται αλλά φτιάχνουν όμορφη τη ζωή μας.

7                      6     

Τέλος, μιας και στις 31 Οκτωβρίου γιορτάζεται και το Halloween φτιάξαμε κουμπαράδες τερατάκια!

2 1

Φθινοπωρινός περίπατος

Όσο ο καιρός ακόμη μας το επιτρέπει και οι ημέρες είναι ηλιόλουστες και ζεστές κάναμε ένα μικρό περίπατο! 

Περπατήσαμε έως το Αθλητικό Κέντρο του χωριού μας, το οποίο βρίσκεται μέσα στη φύση, και είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το τοπίο και τις αλλαγές που έφερε το φθινόπωρο. Κάναμε πικ – νικ, φάγαμε το δεκατιανό μας και παίξαμε πολύ!

Δεν παραλείψαμε όμως να μαζέψουμε φθινοπωρινά φύλλα και καρπούς, τα οποία αξιοποιήσαμε φτιάχνοντας το παρακάτω κολάζ

2