Θεατρική παράσταση «Δεινόσαυροι – Μια νύχτα στο μουσείο»

Η παιδική παράσταση «Δεινόσαυροι – Μια νύχτα στο μουσείο», παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, ήρθε στο σχολείο μας. Μια παράσταση που μας ενθουσίασε και μας μετέφερε ισχυρά μηνύματα μέσα από χιούμορ.                     

Χριστούγεννα

Η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων είναι πλέον πολύ κοντά! Τα Χριστούγεννα! Μπήκαμε στο κλίμα, λοιπόν, φτιάξαμε το χριστουγεννιάτικο χωριό για να μετρήσουμε τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα λύνοντας κάθε μέρα ένα γρίφο, στολίσαμε το δέντρο μας και διακοσμήσαμε τις τάξεις με πλήθος κατασκευών. Να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς του μικρού μας Δημήτρη που μοιράστηκαν…Συνέχεια ανάγνωσης Χριστούγεννα

Εκδρομή στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ

3 Δεκεμβρίου και δεν ξεχνάμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Με αφορμή αυτή την ημέρα επισκεφτήκαμε τα ΚΗΦΑΑΜΕΑ, κάναμε νέες γνωριμίες, φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια, τραγουδήσαμε και γνωρίσαμε το χώρο και τις παροχές του.                

Εκδρομή σε ελαιοτριβείο

Ευχαριστούμε το ελαιοτριβείο του κ. Ανδρονικάκη που μας φιλοξένησε στο χώρο του. Είδαμε από κοντά τα μηχανήματα ενός ελαιοτριβείου, παρακολουθήσαμε ζωντανά τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού και φυσικά γευτήκαμε φρέσκο λαδάκι πάνω σε ψωμάκι.

Άσκηση σεισμού

Πρώτη άσκηση σεισμού για τη φετινή σχολική χρονιά! Ενημερωθήκαμε για το σεισμό και τους τρόπους προστασίας απ’ αυτόν, μάθαμε σημαντικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης κι έπειτα κάναμε προσομοίωση μιας πραγματικής κατάστασης.                                

17 Νοέμβρη

Με το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τους πίνακες ζωγραφικής του Γιάννη Γαΐτη ξεκίνησε η ενότητα της 17 Νοέμβρη. Παρακολουθήσαμε οπτικοακουστικό υλικό, γνωρίσαμε τη Δημοκρατία και τη Δικτατορία μέσα από βιβλία, τραγουδήσαμε. Στα πλαίσια εορτασμού, παρακολουθήσαμε κουκλοθέατρο απ’ τις νηπιαγωγούς του 1ου και του 2ου νηπ/γείου Τσικαλαριών με θέμα την «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου και φυσικά δεν…Συνέχεια ανάγνωσης 17 Νοέμβρη

Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

                    31 Οκτωβρίου και παγκόσμια μέρα αποταμίευσης. Αφόρμηση για την ενότητα αυτή αποτέλεσε το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «αν κάθε μέρα». Έτσι, μάθαμε πως αν κάθε μέρα βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι, σε μερικά χρόνια μπορούμε να χτίσουμε κάστρα… Μα πάνω απ’ όλα μάθαμε πως το ίδιο…Συνέχεια ανάγνωσης Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

Εορτασμός της εθνικής επετείου “28η Οκτωβρίου 1940”

Επέτειος του ΟΧΙ, κανόνια, στρατιώτες, πόλεμος. Αφού ανακαλύψαμε πληροφορίες για την εθνική μας επέτειο μέσα απ’ το κουτί των αναμνήσεων, ζωγραφίσαμε γι ‘ αυτήν, διαβάσαμε ιστορίες, παρατηρήσαμε φωτογραφίες και προβληματιστήκαμε. Τι χρώμα να έχει άραγε η ειρήνη και τι ο πόλεμος; Ποια είναι η εικόνα που μας φέρνουν στο μυαλό; Ποιο γεγονός ξεχώρισε στο μυαλό…Συνέχεια ανάγνωσης Εορτασμός της εθνικής επετείου “28η Οκτωβρίου 1940”

Θεατρική παράσταση ”Η άμαξα του φθινοπώρου”

Ο Νίκος Χριστοδούλου και η άμαξα του φθινοπώρου μας φέρνει λίγο πιο κοντά σε αυτή την εποχή που τα ζωάκια προετοιμάζονται για το χειμώνα, βρίσκουν φωλιές και ψάχνουν καταφύγιο για να παραμείνουν ζεστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση