Εργαστήριο δεξιοτήτων “Η πόλη μας αλλιώς”

Δημιουργώ και καινοτομώ : STEM – Εκπαιδευτική ρομποτική

Η ενότητα αυτή και η αντίστοιχη θεματική συνδέεται με την οδική ασφάλεια και την ανακύκλωση καθώς και με την πράσινη ενέργεια, θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε τους προηγούμενους μήνες.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την Bee-Βot την “έξυπνη μέλισσα”, που είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου, ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται από παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Μέσα από το παιχνίδι με τη μελισσούλα Bee-Βot, που τα παιδιά αποφάσισαν να την ονομάσουν Μάγια, οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας γνώρισαν τον κόσμο των μαθηματικών. Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με μαθηματικές έννοιες όπως η ομαδοποίηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, η ταξινόμηση, τα σχήματα αλλά και χωροχρονικές έννοιες όπως ο προσανατολισμός και οι συντεταγμένες. Απέκτησαν βασικές έννοιες προγραμματισμού μέσα από αυτό το προγραμματιζόμενο παιχνίδι και καλλιέργησαν βασικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η συνεργασία, η κριτική σκέψη, η παρατήρηση.

Πιο συγκεκριμένα, μια από τις δραστηριότητες ήταν να προγραμματίσουν την Μάγια έτσι ώστε να διαχωρίσουν τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά και με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουν μια καθαρή αυλή για το βιοκλίματικό τους σχολείο.

εικόνα Viber 2023 06 21 19 24 33 273 εικόνα Viber 2023 06 21 19 24 33 581

Κατάφεραν να οδηγήσουν τον προσομοιωτή της Bee-Bot σε μία μακέτα διαδρομών (πίστα) ,σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας μέσα από υπολογιστή.

εικόνα Viber 2023 06 21 19 24 33 400 εικόνα Viber 2023 06 21 19 24 33 458

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που μεσολάβησε για την παραλαβή του εκπαιδευτικού παιχνιδιού Bee-Bot, που έγινε δωρεά από τον κο Κώστα Αλυγιζάκη και το Bras de Freres. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να στηριζόμαστε στους τοπικούς παράγοντες και με τη βοήθειά τους να εξελίσσουμε διαρκώς τα μέσα εκπαίδευσής μας. Και πάλι ευχαριστούμε πολύ!!

Τα παιδιά ήρθαν σε πρώτη επαφή με τις έννοιες της μηχανικής, όπως η στατικότητα ενός κτιρίου. Πειραματίστηκαν και δημιούργησαν το δικό τους κτίριο.

εικόνα Viber 2023 06 21 19 24 32 726

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση