Το μήνυμα της Άρια για τον Μάρτιο
Σε αυτή τη φάση του έργου μας «Underground Stories», θα εξερευνήσουμε έναν ζωτικό υπόγειο πόρο του πλανήτη μας. Θα διερευνήσουμε τα υπόγεια ύδατα και τον κύκλο του νερού, κατανοώντας το ρόλο τους στη φύση και την ανθρώπινη ζωή. Μέσα από πειράματα, έρευνα και δημιουργικές δραστηριότητες, οι μαθητές θα ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς κάτω από τα πόδια μας και τη σημασία τους για ένα βιώσιμο μέλλον.
Το μήνυμα της Άρια για τον Μάρτιο
Στα Αγγλικά
Στα Ελληνικά
Είχαμε την 3η συνάντηση Δασκάλων για να συζητήσουμε σχετικά με: Οργάνωση των επόμενων δραστηριοτήτων: ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, καθήκοντα Απριλίου, Ημέρα eTwinning στις 9 Μαΐου.
Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνεδρίαση με τα παιδιά στην πλατφόρμα webex την Τετάρτη 12/03/2025 στις 10.00 μ.μ. Η Άρια μας ταξιδέψει στη σπηλιά του δράκου στην Καστοριά όπου υπάρχουν υπόγεια νερά (7 λίμνες ψαριών), 10 δωμάτια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και ένα κρυμμένο παιχνίδι θησαυρού!
Εξερευνήσαμε πού κρύβεται το υπόγειο νερό στη γη μας! Συλλέξαμε πληροφορίες σχετικά με το υπόγειο νερό και στη συνέχεια τοποθετήσαμε τις πληροφορίες στο χάρτη της Google.
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22/03. Εμπλέξαμε όλοι τους μαθητές μας, στο μείζον ζήτημα της έλλειψης των πηγών μας και πώς μπορούμε να καταφέρουμε να μην υπερεκμεταλλευόμαστε τον πολύτιμο θησαυρό μας. Δημιουργήσαμε βήμα προς βήμα ένα συνεργατικό φυλλάδιο με κανόνες για το τι πρέπει να κάνουμε και τι να προσέξουμε για την σωστή χρήση του νερού .
Το συνεργατικό μας φυλλάδιο https://new.express.adobe.com/publishedV2/urn:aaid:sc:EU:50613fcd-e30c-4de2-98a5-db62bae49a22?promoid=Y69SGM5H&mv=other




