Παιχνίδια στα μουσεία…

  • Για να δω ποιος θυμάται τι είναι ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣΤι δουλειά κάνει; Με τι ασχολείται;

Τι θα λέγατε να γίνουμε κι εμείς για λίγο αρχαιολόγοι; Λοιπόν, ετοιμαστείτε…

Για να καταφέρετε να δουλέψετε σαν αρχαιολόγοι όμως, θα πρέπει να ολοκληρώσετε κάποιες αποστολές … Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε…

  • Η 1η αποστολή που πρέπει να ολοκληρώσετε είναι η παρακάτω. Κάποιος πήγε σε ένα λαογραφικό και ένα αρχαιολογικο μουσείο και μπέρδεψε τα εκθέματα. Μπορείς να τα ξεχωρίσεις και να τοποθετήσεις σε κάθε μουσείο τα αντίστοιχα εκθέματα;

Αρχαιολογικο – Λαογραφικό μουσείο 

  • Η 2η αποστολή σας είναι η παρακάτω

Μέτρησε τους αμφορείς

Όταν θα γίνεις αρχαιολόγος θα χρειαστεί να σκάβεις στο χώμα προσεκτικά για να βρεις αρχαία αντικείμενα και με πολύ προσοχή να τα καθαρίσεις. Μπορείς αν θέλεις να βγεις στην αυλή και με το φτυαράκι σου να κάνεις μια πρώτη προσπάθεια. Μπορεί κάτι να ανακαλύψεις.

  • Αφού ασχολήθηκες με το χώμα, μήπως ξέρεις να μας πεις και από ποια φωνούλα ξεκινάει; Μα βέβαια από τη φωνούλα Χχ. Μπορείς να σκεφτείς και άλλες λέξεις που ξεκινάνε από αυτή τη φωνούλα;  Το παρακάτω ποίημα της Παυλίνας Παμπούδη, θα σε βοηθήσει σε αυτό.

Χ, χ Χελώνα

Χιόνι ρίχνει και χαλάζι
κι η χελώνα κάνει χάζι
δεν τη νοιάζει που χιονίζει
χαίρεται και χαχανίζει

Στο καβούκι της χωμένη
κάνει τη χαριτωμένη
χα χα χα λέει, το χειμώνα
τι χαρά νά ‘σαι χελώνα

Μπορείς να ζητήσεις από τη μαμά ή το μπαμπά να σου το γράψει σε ένα χαρτί και να ψάξεις να βρεις το Χχ, εκεί μέσα; Μετά μπορείς να πας στην αυλή και με ένα ξυλάκι να γράψεις τη φωνούλα Χχ, στο χώμα.

Αν κατάφερες να ολοκληρώσεις αυτές τις αποστολές, ανήκεις πια, στην αρχαιολογική ομάδα.

Ήρθε όμως η ώρα να σου πω και κάτι άλλο, εκτός από τα αρχαιολογικά μουσεία, υπάρχουν και τα μουσεία τέχνης. Εκεί μπορείς να δεις διάφορα εκθέματα, όπως γλυπτά ή πίνακες ζωγραφικής. Στα μουσεία αυτά δουλεύουν οι συντηρητές έργων τέχνης. Μήπως ξέρεις τι είναι αυτό; Συντηρητής έργων τέχνης για παράδειγμα είναι ο άνθρωπος που φροντίζει και συντηρεί τους πίνακες ζωγραφικής ή τα γλυπτά. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείς να δεις ένα από τα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου, που βρίσκεται στη Γαλλία, το μουσείο του Λούβρου.

Παρακάτω θα βρεις έναν πολύ ωραίο πίνακα του Ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Για να καταφέρεις να τον δεις όμως, πρέπει να ολοκληρώσεις το puzzle.

Πίνακας – puzzle

ΚΚαι τέλος ένα παιχνίδι για να εξασκήσεις τη μνήμη σου. Μπορείς να θυμηθείς που βρίσκονται οι ίδιοι πίνακες;

Memo πίνακες ζωγραφικής

Καλή διασκέδαση! Θα τα πούμε σύντομα…

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.