Γιορτή της μητέρας (2)

                                                                                                             ΠΗΓΗ: paidis.com

Και μιας και οι μέρες για τη γιορτή της μητέρας πλησιάζουν, τι θα λέγατε να μάθουμε το  τραγουδάκι “ΜΑΝΟΥΛΑ”  και να της το αφιερώσουμε, από την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου;

Για να ευχηθείς στη μανούλα σου χρόνια πολλά, μπορείς αν θέλεις να φτιάξεις μια κάρτα ή μια ζωγραφιά για να γράψεις ευχές. Στο παρακάτω παιχνίδι μπορείς να βρεις ιδέες τι να γράψεις στην κάρτα ή τη ζωγραφιά. Σκέψου πως θα τα βάλεις στη σειρά. Η πρώτη κάρτα θα έχει μια λέξη, η δεύτερη δύο, η τρίτη; η τέταρτη;

Τώρα που η φύση έχει ανθίσει, μπορείς να βγεις και να μαζέψεις λουλούδια, και να φτιάξεις ένα μπουκέτο για να το χαρίσεις στη μανούλα. Αλήθεια, πόσα λουλουδάκια μάζεψες; Παρακάτω θα βρεις κάποια παιχνίδια με λουλούδια.

Αλήθεια η λέξη ΜΑΜΑ, ξέρεις από ποια φωνούλα ξεκινάει; Μα και βέβαια από τη φωνούλα Μμ. Μπορείς να σκεφτείς άλλες λέξεις που ξεκινάνε από αυτή τη φωνούλα; Το παρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει να βρεις μερικές.

Τι θα έλεγες τώρα να παίξεις ένα παιχνίδι με τη φωνούλα (Μ) της μαμάς και τη φωνούλα (Λ) του λουλουδιού; Κοίτα προσεκτικά τις απαντήσεις. Μέτρησε τη σειρά των γραμμάτων. Δεν είναι δύσκολο, απλά πρέπει να παρατηρήσεις με προσοχή.

 

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.