Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης μας «Βιβλία διαβάζω, τον κόσμο αλλάζω», το σχολείο μας συμμετείχε με ενθουσιασμό στην δράση φιλαναγνωσίας «Διαβάζουμε Μαζί», που διοργάνωσε η Σχολική Βιβλιοθήκη «Κυψέλη» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού. Την ίδια στιγμή, μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ενώθηκαν μέσα από τη μαγεία της ανάγνωσης, διαβάζοντας ένα παραμύθι της επιλογής τους.
Εμείς επιλέξαμε το αγαπημένο παραμύθι «Το Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τιμώντας έτσι και τη γέννησή του, που συμπίπτει με την συγκεκριμένη ημέρα. Μέσα από την ιστορία αυτή, ταξιδέψαμε στον κόσμο της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της εσωτερικής ομορφιάς, αποκομίζοντας πολύτιμα μηνύματα και συναισθήματα.
Γιατί τα βιβλία δεν είναι απλώς ιστορίες… είναι γέφυρες που μας ενώνουν και μας βοηθούν να δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια.
Δείτε παρακάτω το βιντεάκι με τις δραστηριότητές μας, το όμορφο κολλάζ που δημιουργήσαμε, καθώς και την συμμετοχή μας στο Padlet της δράσης.



