“Αμυγδαλιά η νυφούλα του χιονιά”- Όταν η αγάπη ανθίζει
Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αφιερωμένη στην άνοιξη και στην αγάπη που “ανθίζει”.
Αρχικά, με αφορμή το παραμύθι “Τα χεράκια δεν χτυπάνε τα χεράκια αγαπάνε”, συζητήσαμε και φτιάξαμε μία ομαδική κατασκευή. Επίσης κατασκευάσαμε το λουλούδι των συναισθημάτων.
Είπαμε παροιμίες του Απρίλη, ακούσαμε το τραγούδι του, μάθαμε τη φωνούλα Ρ, Π και συμπληρώσαμε τα αντίστοιχα φύλλα εργασίας. Επίσης, παίξαμε το παιχνίδι με τις συλλαβές που τις χτυπήσαμε ρυθμικά με τα παλαμάκια μας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου (2/4) συζητήσαμε για την προσφορά των βιβλίων στον άνθρωπο και καταγράψαμε τις απόψεις μας. Έπειτα φτιάξαμε τον δικό μας σελιδοδείκτη.
Εν αναμονή των ημερών του Πάσχα, παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο, διαβάσαμε το παραμύθι “Το Πάσχα του Πασχάλη” και κάναμε πασχαλινά φύλλα εργασίας με γράμματα και αριθμούς.
Την επόμενη μέρα, ακούσαμε τα κάλαντα του Λαζάρου, παίξαμε τα σπασμένα αυγά και διαβάσαμε την ιστορία του Πάσχα.
Στη συνέχεια φτιάξαμε “Το πρώτο βιβλιαράκι για το Πάσχα” και την πασχαλινή μας ΄κάρτα.
Εκμεταλλευτήκαμε τις ζεστές μέρες και παρατηρήσαμε έξω ανθισμένες αμυγδαλιές. Τις εοεξερφγστήκαμε και γνωρίσαμε καλύτερα το συγκεκριμένο δέντρο. Έπειτα, κατασκευάσαμε τις δικές μας αμυγδαλιές με τυπώματα από μπουκάλι νερού.
Τέλος, “πιάσαμε” την άνοιξη μαζεύοντας λουλούδια από την αυλή του σχολείου μας και τα βάλαμε σε στρόγγυλα κομμάτια πηλού που κατασκευάσαμε στην τάξη. Τέλος τα περάσαμε σε σπάγκο και τα κρεμάσαμε σε κομμάτια κλαδιών δέντρου. Το ανοιξιάτικο μόμπιλε μας είναι έτοιμο!
Στο ολοήμερο τμήμα, φτιάξαμε πασχαλινές γιρλάντες με κουνελάκια και παίξαμε παιχνίδι με λέξεις στον “κήπο” που φτιάξαμε. Τέλος, χρωματίσαμε πεταλούδες και λουλούδια για το σπιτάκι της τάξης μας.










































