Η κυρά- Σαρακοστή με τα επτά της ποδαράκια
Η εβδομάδα ξεκίνησε με την κυρά- Σαρακοστή. Την παρατηρήσαμε, φτιάξαμε το παζλ της, μάθαμε τα φαγητά της και τα γράψαμε στην ποδιά της.
Στη συνέχεια, γνωρίσαμε το αρχικό της γράμμα, το “Σ”, βρήκαμε λεξούλες που ξεκινούν με αυτή τη φωνούλα, τις συλλαβίσαμε χτυπώντας παλαμάκια και κάναμε τα αντίστοιχα φύλλα εργασίας.
Την Τετάρτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μιλήσαμε για τα δικαιώματα της γυναίκας, είδαμε εικόνες στον υπολογιστή από γυναίκες που ζουν σε διάφορα μέρη της γης (όπως Αφρική, Ασία ή Ευρώπη), γυναίκες του παρελθόντος, καθώς και γυναίκες του σήμερα και εντοπίσαμε τις διαφορές τους. Φυσικά, Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ζωγραφιά της γυναίκας που θαυμάζω πιο πολύ.
Ο αριθμός που πρωταγωνίστησε αυτή την εβδομάδα ήταν το “10”. Μετρήσαμε αντικείμενα μέσα στην τάξη μας (όπως τουβλάκια και πινέλα), τον εντοπίσαμε και κάναμε τα φύλλα εργασίας του.
Στα εργαστήρια δεξιοτήτων ολοκληρώσαμε το λουλούδι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διακοσμήσαμε την εξώπορτα του σχολείου μας.
Εκτός απο τη μεγάλη κυρά Σαρακοστή που φτιάξαμε για την τάξη μας, κατασκευάσαμε μικρές για το σπίτι μας και ακούσαμε το τραγούδι της.
Την Παρασκευή φτιάξαμε τσαρούχια και κολλήσαμε τα ποιήματα της 25ης Μαρτίου. Επίσης, τραγουδήσαμε τον “θούριο” του Ρήγα και κάναμε πρόβα για την γιορτή μας.
Στο ολοήμερο τμήμα, ασχοληθήκαμε με τα παιδιά της γης. Διαβάσαμε το βιβλίο “Μια μέρα με τα παιδιά της γης”, εντοπίσαμε τις ηπείρους και τις χώρες αυτών των παιδιών στην υδρόγειο σφαίρα και κατασκευάσαμε με την βοήθεια γκοφρέ χαρτιού και νερό τον παγκόσμιο χάρτη. Χρωματίσαμε παιδάκια από διάφορες χώρες της γης, βάψαμε τις σημαίες τους και γράψαμε την ονομασία της χώρας τους. Στη συνέχεια τα κόψαμε και τα κολλήσαμε στον χάρτη μας ο οποίος κοσμεί την εξώπορτα του σχολείου μας. Τέλος, ακούσαμε και χορέψαμε το τραγούδι “Αν όλα τα παιδιά της γης”.
Το ταξίδι συνεχίζεται…




































