Μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια!

Τόσο εύκολα και τόσο όμορφα τα μικρά μας χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

Υλικά:

Ένα καπάκι από ποτό ή νερό (λίγο βαθύ)

Μια οδοντογλυφίδα

Δυο κομμάτια πράσινο χαρτόνι, περίπου 10Χ5 cm

Ένα λευκό χαρτί

Πλαστελίνη

Ψαλίδι

Κόλλα

Σελοτέιπ

 

Χρώματα κι αρώματα..

\

Αφού μιλήσαμε για τα χρώματα του φθινοπώρου, ζητήσαμε από τα παιδιά να ψάξουν στο σπίτι και να φέρουν αντικείμενα που έχουν χρώμα καφέ, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και τα ομαδοποίησαν ανάλογα με το χρώμα τους.

Τα φρούτα του Φθινοπώρου

Μιλήσαμε για τα φρούτα του Φθινοπώρου! Τα παιδιά μας παρουσίασαν τα φρούτα που έχουν στο σπίτι τους, τα περιέγραψαν, τα μύρισαν, τα δοκίμασαν και ψήφισαν ποιο είναι το αγαπημένο τους. Στο τέλος, έκαναν μία κατασκευή : Κόλλησαν πάνω σε σχεδιασμένα φρούτα διάφορα χαρτόνια, εφημερίδες, όσπρια και ό,τι άλλο είχαν στο σπίτι τους.

To Φ του φθινοπώρου

Συνεχίσαμε και αυτή την εβδομάδα να ασχολούμαστε με το Φθινόπωρο. Τα παιδιά γνώρισαν το γράμμα Φ, το σχημάτισαν με τα δακτυλάκια τους, το έγραψαν στον αέρα και βρήκαν λέξεις που ξεκινούν απο το αυτό το γράμμα. Τέλος τους τέθηκε μία αποστολή : να ψάξουν στο σπίτι και να βρουν αντικείμενα που ξεκινούν από το γράμμα Φ.

Ένα σύννεφο μέσα σε ένα βάζο

Φτιάχνουμε ένα σύννεφο μέσα σε ένα βάζο

Υλικά που θα χρειαστώ:

χλιαρό νερό,

ένα βάζο πυρίμαχο(π.χ. από μέλι),το καπάκι του βάζου,

παγάκια,

ένα σπρέϊ  ή μια δεσμίδα αναμμένα σπίρτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζω το χλιαρό νερό στο βάζο, ψεκάζω με το σπρέι μέσα στο βάζο, σκεπάζω το βάζο ,τοποθετώντας το καπάκι ανάποδα και πάνω σε αυτό τοποθετώ τα παγάκια.

Και βλέπω ένα σύννεφο φυλακισμένο, ανοίγω σιγά-σιγά το καπάκι, το σύννεφο δραπέτευσε…

Φτιάχνουμε χρωματιστή βροχή!

Πόσο διασκεδαστικό είναι να φτιάξουμε τη δική μας βροχή! Θα χρειαστείτε:

  1. Ένα διάφανο βάζο (μπορεί και πλαστικό μπουκάλι νερού κομμένο)
  2. Ένα πολύ μικρότερο δοείο (π.χ. μπωλάκι) με γαλάζιο νερό (μπορείτε να το φτιάξετε με χρώμα ζαχαροπλαστικής ή με μελάνι ή με τέμπερα. Αν δεν έχετε γαλάζιο μπορείτε και με άλλο χρώμα).
  3. Ένα κουταλάκι.
  4. Αφρό ξυρίσματος.

Στο διάφανο βάζο βάζουμε νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση. Από πάνω βάζουμε αφρό ξυρίσματος. Με το κουταλάκι ρίχνουμε μικρές ποσότητες χρωματιστού νερού και βλέπουμε τη βροχή να πέφτει από το συννεφάκι μας.

Καλή επιτυχία!!!

Η ΠΙΝΕΖΟΒΡΟΧΗ

http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2160/Anthologio_A-B-Dimotikou_html-empl/index4_3.html

Διαβάσαμε το παραμύθι και μετά ζωγραφίσαμε την μπαλονοχώρα όπου ζουν τα μπαλόνια που είναι πολύ χαρούμενα εκτός από τις μέρες που βρέχει πινεζοβροχή. Πόσο φοβούνται την πινεζοβροχή! Το παίξαμε κιόλας και μας άρεσε πολύ!

Β όπως βροχή!

Όπως το καλοκαίρι στην παραλία που χαράζουμε με ξυλάκι στην άμμο γράμματα και σχήματα, έτσι μπορούμε να κάνουμε σε ένα πιάτο ή σε ένα ταψάκι, αν βάλουμε ζάχαρη ή αλεύρι. Χαράξαμε το γράμμα Β β και μετά κάναμε κι άλλα σχηματάκια. Κάποιοι το έφτιαξαν και με πλαστελίνη.

Χαρούμενος ήλιος και ουράνιο τόξο!

Αγαπάμε τον ήλιο, τα σύννεφα, τη βροχή και φυσικά το ουράνιο τόξο. Τα κομματάκι κομματάκι γιατί δεν έχουμε χρωματιστά χαρτιά σπίτι κι έτσι τα βάψαμε όλα μόνοι μας. Είχε πολλή δουλειά αλλά μας άρεσε πολύ!