Μια μικρή αλλά εξίσου σημαντική δράση Αγάπης πραγματοποίησε το νηπιαγωγείο Στανού σε συνεργασία με τα μέλη της σχολικής κοινότητας ( εκπαιδευτικοί , μαθητές και γονείς).
Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων για τα δικαιώματα των παιδιών που υλοποιήσαμε στο σχολείο μας, προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τις έννοιες του εθελοντισμού, της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ένδειξης σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας .
Για τον παραπάνω σκοπό αποφασίσαμε να οργανώσουμε κι εμείς τη δική μας εθελοντική δράση Αγάπης, απευθυνόμενη στη Στέγη Γερόντων του Ιδρύματος Αγάπης Αρναίας.
Οι μαθητές μας σε συνεργασία με τους γονείς τους αγόρασαν είδη πρώτης ανάγκης και τα συγκέντρωσαν στο σχολείο μας .

Τα πακέτα Αγάπης ετοιμάζονται…
Ομαδοποιήσαμε τα τρόφιμα, συζητήσαμε για τη χρησιμότητα, τον τρόπο παρασκευής , κατανάλωσής και τη διάρκεια συντήρησής τους.

Τοποθετήσαμε τα τρόφιμα ανάλογα με το είδος τους σε ξεχωριστά κουτιά και σφραγίσαμε το δέμα μας , για να μεταφερθεί ασφαλές .



Τα πακέτα αγάπης ήταν έτοιμα πια να παραδοθούν, μαζί με τις υπέροχες ζωγραφιές των παιδιών μας, που δημιούργησαν με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά για τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους του Ιδρύματος .


Τα πακέτα Αγάπης φθάνουν στον προορισμό τους !
Το Σάββατο 19/2/2022, δύο μαθητές με τους γονείς τους ανέλαβαν να παραδώσουν τα πακέτα με ασφάλεια, στο Ίδρυμα Αγάπης.

Η Δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μας γέμισε όλους χαρά και ικανοποίηση!
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα και συντέλεσαν στο να βιώσουν έμπρακτα οι μικροί μας μαθητές αξίες τόσο σημαντικές που αν μυηθούν σε αυτές από την παιδική τους ηλικία, θα αποτελέσουν γερές βάσεις που θα τους ακολουθούν στη μετέπειτα ζωή τους, προκειμένου να αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις με τα μάτια τη ψυχής τους .
Γιατί κάθε μικρή ατομική προσπάθεια
μετατρέπεται αυτόματα σε μεγάλη
όταν γίνεται συλλογικά!!!
