Ενημέρωση για επανέναρξη των σχολείων και self tests

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουμε στο Σχολείο. Οι μαθητές κι όλο το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό είναι υποχρεωτικό να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, ενώ ισχύουν παράλληλα κι όλα τα προληπτικά μέτρα (μάσκα, αποστάσεις, καλός αερισμός κλπ). Η προμήθεια των self test από τα φαρμακεία ξεκίνησε από την Τετάρτη 5/5. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Οδηγίες για τη διενέργεια self-test ΕΔΩ. Η σχετική ΚΥΑ ΕΔΩ.

 

Αν το  self-test είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα ή όποτε τους ζητηθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

ΑΝ ΤΟ self-test είναι ΘΕΤΙΚΟ: Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή και ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

 

Η δήλωση του self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ακόμα και για όσους δεν διαθέτουν εκτυπωτή στο σπίτι για εκτύπωση της Σχολικής Κάρτας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία της κάρτας αποτελέσματος χειρόγραφα σε μια κόλλα χαρτί, φροντίζοντας να αντιγράψετε ΟΛΑ τα στοιχεία που αναγράφονται εκεί, και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον αριθμό υποβολής. Σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι έγκυρη η Σχολική Κάρτα. Στο σχολείο θα υπάρχουν έτοιμες εκτυπωμένες κάρτες όπου θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε μαζί τα στοιχεία, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΘΕΙ.