Ζώα των πάγων vs Ζώα σε χειμερία νάρκη

Κάποια ζώα αγαπούν το κρύο. Απολαμβάνουν το χιόνι και την παγωνιά. Για την ακρίβεια δεν μπορούν να ζήσουν σε μέρη πιο ζεστά, παρά μόνο όπου υπάρχουν πολυυυυ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτές τις μέρες γνωρίσαμε κάποια από αυτά και παίξαμε μαζί τους πολλά παιχνίδια. Γίναμε πιγκουίνοι και χορέψαμε το χορό τους, μεταμορφωθήκαμε σε αρκούδες και βγήκαμε για κυνήγι. Παίξαμε μαζί τους μαθηματικά παιχνίδια και διαβάσαμε παραμύθια που ήταν πρωταγωνιστές.

Εντυπωσιαστήκαμε με όλα αυτά που μάθαμε, γιατί η αλήθεια είναι ότι η ζωή στους πάγους τελικά δεν πρέπει να είναι και πολύ εύκολη.

 

 

 

Οι Εσκιμώοι βέβαια μάλλον έχουν διαφορετική γνώμη… Άλλωστε ξέρουν πως να ζουν και να επιβιώνουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες!!!

Υπάρχουν όμως και κάποια ζώα που το κρύο δεν το αντέχουν….. Δεν βρίσκουν φαγητό και κρυώνουν πααααρα πολύ. Γι αυτό λοιπόν μόλις η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει εκείνα φτιάχνουν ζεστές φωλιές για να κοιμηθούν ώσπου να περάσουν οι δύσκολες κρύες μέρες.

Σκιουράκια, σκαντζόχοιροι, φίδια, ποντικάκια, νυχτερίδες και ασβοί έκαναν πολλές σκανταλιές, έπαιξαν μέσα στο δάσος, μέτρησαν τους καρπούς που μάζεψαν, έσκαψαν στο έδαφος, σκαρφάλωσαν στα δέντρα και έφτιαξαν τις πιο μαλακές και ζεστές φωλίτσες. Κουρασμένα, μα χαρούμενα πολύ έπεσαν για ύπνο . Καληνύχτα λοιπόν… θα τα πούμε ξανά την άνοιξη.